211 училищни паралелки и групи в детски градини са под

...
211 училищни паралелки и групи в детски градини са под
Коментари Харесай

211 паралелки и групи в детски градини са под COVID карантина |

211 учебни паралелки и групи в детски градини са под карантина поради COVID-19, заяви министърът на образованието проф. Николай Денков след откриването на академичната година в Медицинския университет в София, което почете и здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

Ситуацията е спокойна, без нужда към прекосяване към електронно образование, само че се следи нарастване по отношение на 15 септември, уточни Денков.

" Това, което сега се обрисува едно второ плато, което е малко по-високо от обстановката на 15 септември. Много е значимо идващите две седмици по какъв начин ще се развият нещата ", споделя служебният министър, представен от БНР. При продължение на повишаването ще се минава към електронно образование на ротационен принцип, като се редуват паралелки, с цел да се понижи броят на децата в учебните заведения и градините.

Децата, които учат от у дома са 0,63%.

Учителите с най-малко една доза ваксина са над 35%. Карантинирани са по-малко от 1%, най-вече - във Видин (1,58%), минимум са във Враца (0,26 на сто).

" Последните две години демонстрираха по какъв начин една здравна рецесия може да прелее в икономическа, обществена и политическа. Развитието на пандемиите неведнъж е променяло историята на Земята. Изчезвали са цивилизации, въздигали са се други съгласно това по какъв начин са реагирали на една или друга здравна заплаха. В този смисъл от вас, като бъдещи медици, зависи по какъв начин България ще се оправи с провокациите и какво ще бъде нейното бъдеще ", сподели проф. Денков пред студентите в университета, представен от clinica.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР