21 септември е обявен за Европейски ден без жертви на

...
21 септември е обявен за Европейски ден без жертви на
Коментари Харесай

КАТ: Намаляват тежките произшествия на пътя във Варна

21 септември е разгласен за Европейски ден без жертви на пътя. В тази връзка през днешния ден се организира интервенция "Едуард ". Целта е през днешния ден да няма нито един умрял на пътя. Идеята е тази информация за пътя да се събира и дава на обществеността онлайн на уеб страницата на КАТ- за всички пътни произшествия и по-особени случаи в пътното придвижване. Мотото за нашата страна в този ден е "Спаси животи ". "В момента реализираме широкообхватен надзор - инспекция на документи, дали водачите са правоспособни, съществуването на предпазни системи, колани от водачите и пасажерите, както и техническото положение на колите.

Проверките в Пътна полиция са ежедневни, нарушаванията са от друго естество. От началото на годината досега на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи Варна са настъпили 522 ПТП, при които имаме починали 25 участника и 680 ранени - сподели още инсп.Маринов.

За същия интервал на предходната година се следи понижаване на тежките катастрофи с 35. Имаме със 7 души по-малко починали по отношение на същия интервал на предходната година и 28 по-малко ранени. Повечето тежки катастрофи са настъпили в града (на базата на анализ). Това са боричкане на пешеходец и боричкане на МПС. За намаляването на тежките пътни произшествия оказват въздействие и законодателните промени, и насилствените административни ограничения, които бяха въведени при започване на тази година с изменението на закона за придвижване по пътищата.

Повече патрули са ситуирани в цялата страна и поради предстоящите тапи и засилен трафик по време на Деня на независимостта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР