21 септември – Малка Богородица по стар стил, е свързан

...
21 септември – Малка Богородица по стар стил, е свързан
Коментари Харесай

Часът на Павликени - предаването за града на розите и хубавите хора /еп.15/

21 септември – Малка Богородица по остарял жанр, е обвързван с доста събития в предишното на Павликени. Християнският празник Рождество на Пресвета Богородица е храмов празник на селището. Вече съвсем 140 години празникът се празнува в деня, който православната черква е посветил на Рождество на Пресвета Богородица - през днешния ден на 8 септември, а преди въвежданета на григорианския календар на 21 септември.
Сигурно по тази причина обичайният есенен панаир на Павликени прдължава от 8 до 25 септември. И тази година Община Павликени приготви богата стратегия от 12 културни и спортни събития по време на есенните празници на града. Честванията започнаха на 8 септември с Божествена Света литургия в храм „ Рождество на Пресвета Богородица “.
Директорът на Историческия музей Елена Чанакчиварова-Христова споделя за плановете на музея за реорганизация на музейните експозиции и консервация на безконечния календар на Матей Преображенски, значими туристически обекти в общината. Освен това ни връща към неповторимия Античен фестивал, който се организира в античния керамичен център.
Новата образователна година в Павликени стартира с нова детска площадка в учебно заведение ОУ " Свети Климент Охридски ". А за 55-годишнината на Зоопарка в Павликени имаше огромен празник.
В последните дни на седмицата ще се състои офроуд съревнование и среща на 51 златни двойки, оженени преди 50 години. За всички тези събития ще чуете в предаването на Дарик радио, отдадено на есенните празници на Павликени.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР