21 проекта ще получат финансиране по новата програма на Министерството

...
21 проекта ще получат финансиране по новата програма на Министерството
Коментари Харесай

Черноморските общини подписаха договорите за реклама на туризма

21 плана ще получат финансиране по новата стратегия на Министерството на туризма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в Черноморските общини. На публична гала представителите на всички утвърдени общини подписаха договорите си за даване на финансовата помощ.

Начинът, по който ще разпространяваме Бранд България в света, е историческа стъпка за възстановяване на работата с бизнеса. Освен държавна воля намерихме и техническата и административна формула. “, означи министър Динкова по време на церемонията.

Припомняме, че през септември тази година Mинистерството на туризма разгласи, че радикално трансформира тактиката си в рекламирането на Българското Черноморие. Тогава ведомството отвори за кандидатстване Процедура „ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България “, а в интервала от 29 ноември 2023 година до 12 декември 2023 година бяха прегледани получените оферти за планове.
 Зарица Динкова По нова тактика: Туроператори и общини мислят рекламата на ЧерномориетоКои са утвърдените планове?
Сред утвърдените планове са два на община Поморие. Единият от тях ще разпространява солниците в града. Сред другите забавни планове е и подобен за разпространение на отдалечените черноморски райони, озаглавен – „ Открий предишното, преживей сегашното в Дългопол, Провадия и Долни чифлик: Интегриран маркетингов модел за реклама на туристическите услуги в отдалечени черноморски общини “.
Каква е концепцията на програмата?
Идеята е да се сътвори публично- частно партньорство сред локалните управляващи и страната. Като за задачата Министерството на туризма отделя 5 млн. лева от бюджета на ведомството. С хрумвания могат да аплайват 21 черноморски общини - Аврен, Аксаково, Балчик, Белослав, Бургас, Бяла (Варненска област), Варна, Вълчи дол, Девня, Добрич-град, Долни чифлик, Дългопол, Каварна, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Суворово, Царево, Шабла и Созопол.

Бюджетът на един план не може да надвишава 400 000 лв.. Финансовата помощ, която се отпуска по Процедурата, е 60 на 100 от общия размер на бюджета на плана. Останалите 40% от финансирането за осъществяване на плана, следва да бъдат обезпечени под формата на лично съфинансиране от бенефициента. Държавата дава като задатък 50% от парите по плановете, междинни заплащания няма да има. Останалата част от средствата ще се изплащат след осъществяването на плановете.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР