21 месеца трябва да продължи строежът на новия стадион на

...
21 месеца трябва да продължи строежът на новия стадион на
Коментари Харесай

Ако държавата спази всички срокове, ЦСКА вдига новия стадион за 21 месеца!

21 месеца би трябвало да продължи градежът на новия стадион на ЦСКА. Това гласи проектът на клуба. Съоръжението ще коства 45 милиона евро и би трябвало да бъде изцяло готово до края на 2024 година. Ако страната съблюдава всички периоди и издаде всички нужни разрешителни през 2022 година. Възвръщането на инвестицията пък е планувано за интервал от 15 години. Това излиза наяве от презентацията, предоставена на БТВ от Гриша Ганчев и Данаил Ганчев. Планът за реорганизация на стадион " Българска войска " е направен от немска консултантска компания.

Средствата ще бъдат обезпечени от трима вложители. От едната страна са Ганчев и Инджов, ще се включи и сътрудник, която на този стадий не може да разгласен обществено. С плана е зает и капиталов фонд.

Новият стадион ще бъде с потенциал 18 000, от които 15 000 седалки плюс 3000 места за правостоящи. Той ще е от четвърта категория на УЕФА и ще разпространява освен футбола, само че още туризъм, концерти, просвета, публични, академични и корпоративни събития.

Съоръжението ще съблюдава отпечатъка и съществуващата линия на покрива, с цел да обезпечи сходно образно влияние, като в същото време понижава шума и разрешава премахването на високи мачти за осветяване. Стадионът ще бъде с правоъгълна форма, с 80% затворена фасада, извити и затворени ъгли. Пистата ще бъде отстранена, което ще разреши площта на стадиона да бъде редуцирана с 13% - от 25 730 квадратни метра на 22 475. За паркинг ще бъдат отделени още 3000 квадратни метра. Зеленото обществено пространство в границите на имота пък ще се усили с 45% - до 34 995 квадратни метра.

При реконструкцията няма да бъде отсечено нито едно дърво. Ще се усили парковото преживяване.

Амбицията е строителните работи да започват през април 2023 година и да приключат през декември 2024. През въпросните 21 месеца ЦСКА ще играе домакинските си мачове на стадион " Васил Левски ".
 Интервюто, което би трябвало да сплоти
Интервюто, което би трябвало да сплоти " алена " България

Голямата цел е една - нов стадион за ЦСКА
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР