21 каруци, натоварени с незаконно добита дървесина, конфискуваха през януари

...
21 каруци, натоварени с незаконно добита дървесина, конфискуваха през януари
Коментари Харесай

Само за месец конфискуваха 21 каруци с незаконно добити дърва за огрев

21 каруци, натоварени с нелегално добита дървесина, конфискуваха през януари чиновници на СИДП. В изгода на страната са прибрани още над 50 пространствени кубически метра дърва за огрев, автомобил, пет моторни триона и още много  принадлежности за дърводобив.

4600 инспекции са направили през месеца чиновници на 18 стопанства в обсега на СИДП. Половината от тях са на ловци, а останалите на обекти за рандеман на дървесина и транспортни средства извършващи разнообразни действия в държавните горски територии. За разнообразни нарушавания горските са съставили 80 акта и 27 констативни протокола.

И през последната седмица на януари чиновници от стопанствата не престават с интензивните инспекции в горите. Две каруци и един кубик дърва са иззети в ДЛС-Паламара, а на противозаконните дървосекачи са формирани четири акта и един констативен протокол по Закона за горите. Същият брой актове и протоколи са получили бракониери, хванати на територията на ДГС-Нови пазар с една каруца и близо шест пространствени кубически метра дърва за огрев.

За интервала 24-31,01.2022г. са арестувани още два кубика дърва в ДГС-Генерал Тошево, две каруци и два кубика дърва за огрев в ДЛС-Балчик, автомобил и четири кубика дърва в ДЛС-Шерба, както и 5 пр.м³ дърва за огрев в ДГС-Провадия. На нарушителите хванати през седмицата са написани 16 акта и 9 констативни протокола по ЗГ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР