21-годишният Тодор Николов, който нападна незрящи туристи в Несебър, продължава

...
21-годишният Тодор Николов, който нападна незрящи туристи в Несебър, продължава
Коментари Харесай

Биячът на слепи Тодор се оправдава в съда: Нямаше как да видя, че са слепи

21-годишният Тодор Николов, който атакува незрящи туристи в Несебър, продължава да твърди пред съда, че държанието му е било предизвикано от групата словашки туристи. Той твърди, че на няколко пъти е подал звукови сигнали с мерцедеса си към хората в неравностойно състояние, даже опитал да ги заобиколи. Това обаче не помогнало и една от дамите блъснала прозореца му и го предизвикала, оповестява " Флагман ". " Дадох им задоволително време, с цел да се оттеглен, само че те не го направиха. Аз подскочих. Стреснах се. Не знам за какво реагирах по този начин, аз съм спокоен човек. Нямаше по какъв начин да видя, че са слепи ", съобщи Тодор.

Бургаският областен арбитър Даниел Марков обаче отвърна младия несебърлия учудвайки се по какъв начин не е забелязал множеството бели бастуни, които държат туристите. " И 10 пъти да им свириш, това са слепи хора, ами в случай че бяха глухи ", сподели арбитър Марков.

Въпреки че няколко пъти съобщи, че е много спокойна и уравновесена персона от прокуратурата показаха, че направената експертиза на Тодор демонстрира, че той елементарно изпада в свръх прочувствени положения и при него прагът на възпиране бил доста невисок.

Самият Тодор разкри, че към 2 месеца преди случая няколко пъти е посещавал психиатър. Въпреки това той акцентира, че съжалява и не е желал съзнателно да нарани туристите.

Според прокуратурата решението на Несебърския областен съд за освобождението му против 3 хиляди лева гаранция е непозволено и незаконо съгласно. Според държавното обвиняване младият мъж е показал смело и брутално неуважение на реда в България и тъпчене на нормите в обществото.

Разследването по случая към момента не било завършило и той може да попречи на разкриването на обективната истина.

Неговият юрист Веселина Василева бе на радикално друго мнение. Тя акцентира, че подзащитният й не е упрекнат в тежко съзнателно закононарушение. Досега той е оказал цялостно подпомагане на проверяващите органи и самичък се е предал в полицията.

Тежкото му здравословно положение е освидетелствано от доктор в Сливен и в случай че е имал желание да се укрие, той е можел умерено да го направи, акцентира юрист Василева. По нейните думи клиентът е страдал от доста по-сериозни болести от глаукома.

Самият Тодор разгласи, че заболяването му можела да се появи във всеки един миг. Той бил на специфична диета и пиел хапчета, с цел да управлява болестта.

На влизане в Съдебната палата по никакъв метод не личеше младият и крепък несебърлия да има някакви здравословни проблеми. Заедно с него в Съдебната палата дойдоха и околните му.

Бургаският областен съд след минути ще дефинира дали Тодор ще се бърне в ареста или ще продължи да се радва на свободата си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР