21 годишната София Кенин е новата шампионка на Australian Open

...
21 годишната София Кенин е новата шампионка на Australian Open
Коментари Харесай

21 годишната София Кенин е шампионката на Аустралия Опен

21 годишната София Кенин е новата шампионка на Australian Open при дамите след победа с 4:6, 6:2, 6:2 за малко над два часа над испанката Гарбине Мугуруса при дебюта си на шампионата.
Финалът беше първи за двете в Австралия и не стартира добре за 21-годишната родена в Русия американка, която позволи пробив за 1:2 в първи сет. 26-годишната Мугуруса се размина с още един при 4:2 в своя изгода, само че не съумя, след което двете си размениха по един пробив за 6:4 в интерес на испанката.

Кенин потегли решително във втория сет и проби за 3:1, след което повтори пробива за крайното 6:2, като остави всичко да се реши във крайна трета част.

В третия сет Мугуруса пропиля три брейкпойнта при 2:2, а по-късно позволи пробив за 4:2 в интерес на съперничката й, която съумя да поведе с 5:2 в света. Испанката поведе с 40:15 при собствен сервис, само че позволи поврат за крайното 6:2 в сета.

По пътя си към купата Кенин в профил поставената под номер 1 в схемата Ашли Барти (Австралия), а преди този момент Онс Жабьор (Тунис), 15-годишната сензация Кори Гоф (САЩ), Шуай Джан (Китай), Анн Ли (САЩ) и първоначално италианката Мартина Тревистан (Италия).

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР