21-годишен българин е осъден днес в Чехия на 40 месеца

...
21-годишен българин е осъден днес в Чехия на 40 месеца
Коментари Харесай

Българин осъден на 40 месеца затвор в Чехия, заплашил Пакистан с терористични нападения

21-годишен българин е наказан през днешния ден в Чехия на 40 месеца затвор, тъй като заплашил с терористични набези Пакистан, в случай че той не освободи чехкиня, задържана за владеене на опиати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Районният съд в Пилзен, Западна Чехия, призна за отговорен Николай Симеонов Иванов, тъй като през януари изпратил на пакистанска телевизия и онлайн вестник есемеси и имейли със закани с терористични набези.

Пред съда той декларирал, че познава персонално чехкинята Тереза Х., арестувана в Пакистан, откакто на 10 януари била задържана с хероин на летището в Лахор.

" Ако Пакистан не освободи до 48 часа Тереза, задържана с 9 кг хероин, и не й разреши да се качи в аероплан за Чехия, в Пакистан ще има терористични набези ", написал Иванов в посланията си, прочетени пред съда от представител на прокуратурата.

Младият българин живее в Пилзен от 2016 година Арестуван е в края на януари и признал действията си. Пред съда той сподели, че не допускал някой да одобри съществено посланията му, още повече че те съдържали телефонния номер и имейл адреса му.

След като излежи присъдата си, Иванов ще бъде експулсиран за осем години от Чехия, реши съдът в Пилзен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР