21 души са задържани преди футболната среща между Левски и

...
21 души са задържани преди футболната среща между Левски и
Коментари Харесай

Шефът на полицията в РСМ: Феновете на Левски се държаха насилствено спрямо полицаи

21 души са арестувани преди футболната среща сред Левски и Шкупи, а за случая в Чаир, където е бил атакуван българина, са открити няколко нападатели и скоро ще бъдат оповестени детайлностите към случая, сподели през днешния ден вътрешният министър Оливер Спасовски.

Това беше среща, оценена като мач с висок риск. Все отново би трябвало да кажа, че от началото на мача до неговия завършек на процедура нямахме никакъв случай. В началото, на влизане, имахме група почитатели, които идваха от прилежаща България и които на процедура се държаха принудително по отношение на чиновници на македонската полиция. Общо 21 души са арестувани, в това число 19 български жители и двама македонски, които са били арестувани и са били част от почитател групата на Шкупи, сподели Спасовски, отговаряйки на журналистически въпроси след полагането на главния камък на новата постройка на летищната полиция.

Той уточни, че македонската полиция е била проведена за този мач със знак за висок риск и по тази причина почитателите от България, които са пристигнали на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм, са били отведени и докарани до футболния стадион в полицейски кордон. За случая в Чаир, както разясни той, евентуално е имало почитатели, които са пристигнали с няколко автомобила.

При прекосяването към Чаир, посредством известна провокация, която те вършат, поражда спор, при който знаем, че има един потърпевш. Там към този момент са разпознати нападателите. Колегите ми работят сега и чакам напълно скоро да имаме цялата подробна информация, за която ще ви осведомяваме, сподели Спасовски.

Ръководителят на македонската полиция сподели, че спортните събития би трябвало да бъдат места за наслаждение, а не места, където ще се създава принуждение. Това е най-важното обръщение, което желая да насочва към всички жители, изключително към всички фенове на спорта, които вземат участие в спортни надпревари, сподели Спасовски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР