21 диши загинаха при експлозии на коли бомби в Дамаск,

...
21 диши загинаха при експлозии на коли бомби в Дамаск,
Коментари Харесай

Атентатор се самовзриви в Дамаск, има убити

21 диши починаха при детонации на коли бомби в Дамаск, заяви сирийската телевизия, представена от международните организации.

Атентатор се е взривил сутринта в неделя, откакто бил обкръжен от силите за сигурност. Според сирийските медии силите за сигурност са съумели да проследят другите две коли бомби, което подсказва, че взривяването им е било следено, съобщи Асошиейтед прес.

Сред починалите са били 7 бойци от държавните сили и съюзническите паравоенни формирования, както и трима атентатори самоубийци, които са карали натоварените с експлозиви коли. Предполага се, че останалите жертви са били цивилни.

По малкия екран бяха показани фрагменти от мястото на една от детонациите в югоизточната част на Дамаск, по пътя към летището. На тях се виждаха минимум два овъглени автомобила от едната страна на пътя, а някои близки здания изглеждаха развалени. Улицата беше отцепена и осеяна с парчета, а в региона обикаляха чиновници на силите за сигурност.
 
 атентат Дамаск БГНЕС
Според малкия екран силите за сигурност са засекли другите две коли бомби на един от входовете на града. Засега не се оповестява сигурно дали взривяването им е било породено от атентатори самоубийци или става дума за следени от силите за сигурност детонации.

Телевизията съобщи, че силите за сигурност са осуетили скрит план за атакуване на оживени места в първия работен ден след дългия мюсюлмански празник след свещения месец рамазан.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида също заяви за трите детонации.
 
 атентат Дамаск БГНЕС
Подобни набези са необичайност в Дамаск - центъра на властта на сирийския президент Башар Асад. Проправителствените сили водят сражения за изтласкване на бунтовниците от Айн Терма - една от последните им замъци в предградията на столицата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР