208 руски спортисти могат потенциално да участват на олимпиадата в

...
208 руски спортисти могат потенциално да участват на олимпиадата в
Коментари Харесай

Русия праща максимум 208 спортисти в Пьончан


208 съветски спортисти могат евентуално да вземат участие на олимпиадата в Пьончан следващата година. Толкова е броят на състезателите, покрили нормите за присъединяване, разкри шефът на съветския олимпийски комитет Александър Жуков.

Броят им може да остане същият или да бъде сведен, защото разрешенията за съветските спортисти да вземат участие под безпристрастен байрак ще се издават от Международния олимпийски комитет и съответните федерации.

Днес олимпийския комитет на Русия взе решение да се поддържат всички съветски спортисти, които решат да вземат участие на олимпиадата.

Припомняме, че Русия като страна беше спряна от присъединяване поради разкритията за систематична приложимост на допинг, превърната в държавна политика, на олимпиадата в Сочи 2014.

Множество извоювани от съветски състезатели към този момент бяха отнети, а МОК взе решение в Пьончан да бъдат позволени руснаци само като спортисти под безпристрастен байрак.

В самата Русия царува полемика дали всеки може да взема решение дали да взе участие на фона на абсурда. Мнозина назовават спортистите, взели такова решение, предатели. Президентът Владимир Путин обаче даде зелена светлина за присъединяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР