206 са душите на заседналия круизен кораб в Гренландия. Най-близката

...
206 са душите на заседналия круизен кораб в Гренландия. Най-близката
Коментари Харесай

Кораб заседна в гренландско море

206 са душите на заседналия круизен транспортен съд в Гренландия. Най-близката помощ по море е на няколко дни път сподели през днешния ден датското военно Обединено арктическо командване.

Корабът " Оушън експлорър " е затънал през вчерашния ден в народен парк на към 1400 километра североизточно от грендландската столица Нуук, заяви командването в изказване и добави, че за момента няма данни за ранени, написа.

" Разбира се, че изпадналият в неволя круизен транспортен съд в националния парк ни тревожи. Най-близката помощ е доста надалеч, звената ни са доста надалеч, а времето може да е доста неподходящо ", сподели пълководец Браян Йенсен от Обединеното арктическо командване.

" Въпреки това в такава особена обстановка не виждаме директна опасност за живота на хората или за околната среда, което е успокояващо ", добави той.

Говорител на австралийския круизен оператор " Аурора експедишънс " сподели в изказване, че всички на борда са в сигурност и са добре, съобщи Българска телеграфна агенция. Най-близкият транспортен съд на арктическото командване е бил на към 1200 морски благи, когато се е случил случаят, което значи, че може най-рано в петък сутринта да дойде при заседналия транспортен съд. Обединеното командване сподели, че помолило круизен транспортен съд, който е по-близо до " Оушън експлорер ", да остане в региона, с цел да може да окаже помощ при потребност. 

Завършен през 2021 година, на кораба има каюти за 134 пасажери и предлага пътувания до " някои от най-дивите и отдалечени дестинации на планетата ", написа на уеб страницата на " Аурора експедишънс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР