204 бакалаври от 22 държави получиха дипломите си на тържествена

...
204 бакалаври от 22 държави получиха дипломите си на тържествена
Коментари Харесай

204 бакалаври от 22 държави получиха дипломите си от АУБ


204 бакалаври от 22 страни получиха дипломите си на тържествена гала пред своите близки, преподаватели, публични лица и представители на бизнеса в Благоевград. Церемонията по дипломирането на 24 випуск на Американския университет в България/ АУБ/ се организира през днешния ден по обяд в парк „ Скаптопара ”, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Дипломите си получиха и завършващите Магистърската стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти на АУБ в София.

Почетен оратор на тазгодишната гала бе Росица Заимова, ученик на АУБ /випуск 2011 г./, класирана измежду най-хубавите 300 млади водачи от 34 страни в Европа в класацията на "Форбс" за Европа „ 30 под 30 “ през предходната година.

Росица Заимова е съосновател и сътрудник в компанията Dalberg Data Insights, която създава принадлежности за интерпретиране на данни за решение на значими обществени проблеми в региона на интернационалното развиване, филантропичните действия и общественото влияние.

Първенец на випуска, дипломирала се с оптимален бал-4.00 е албанката Мегин Шехи, а притежател на президентския медал-Рушел Канасабей от Шри Ланка.

„ За вас, възпитаниците от випуск-2018-това е денят, който очаквате от доста дълго време. Този специфичен ден настъпи. Положихте доста старания в заниманията и в изследователската си активност, в писането, взаимното и независимо учене. Сами сте се уверили какво удивително място е АУБ. Пътят ви до през днешния ден не беше лек. И вие и фамилиите ви сте правили персонални жертви. Очаквайки с неспокойствие идващия стадий от живота си, не забравяйте, че сте добре готови, подкрепени от качествено обучение и знаещи, че задачите, които в действителност си костват постоянно могат да бъдат реализирани с усърдна работа. Нека фантазиите ви през днешния ден се трансфорат в действителността на утрешния ден ”, сподели в приветствието си към випуска президентът на АУБ Стивън Съливан.

След като всички получиха дипломите си, към небето полетяха шапките на абитуриентите от 24-я випуска на американския университет.

Тази година половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от страни като Съединени американски щати, Русия, Албания, Монголия, Нигерия и Виетнам. 70% от студентите на АУБ приключват висшето си обучение с две специалности – опция, която дава американското обучение в жанр liberal arts. „ Бизнес администрация ” е най-предпочитаната компетентност измежду завършващите – 37%, идващите са „ Икономика ”, „ Журналистика и всеобщи връзки “ и „ Политически науки и интернационалните връзки ”.

Ася Минкова поздрави сътрудниците си - абитуриенти, а тирада от името на завършващите Магистърската стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти произнесе Ирена Мачева. Приветствия към випуска сервираха също доктор Стивън Съливан, президент на АУБ и членът на настоятелството Елена Поптодорова.

Тричасовата гала се организира в кампуса на Американския университет в България пред Студентски център „ Америка за България “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР