2027-ма е годината, в която 11 града и граждански организации

...
2027-ма е годината, в която 11 града и граждански организации
Коментари Харесай

Европейски градове и организации искат автобуси с нулеви емисии

2027-ма е годината, в която 11 града и цивилен организации желаят в Европа да се движат единствено рейсове с нулеви излъчвания.

Париж, Барселона и Милано са измежду градовете, които приканват Европейската комисия да предложи краен период за рейсовете на бензин. 

Те настояват, че без дейности на европейско ниво предлагането просто няма да може да отговори на търсенето, в случай че желаеме да реализираме екологичните цели.

 
Градовете и други заинтригувани страни от гражданското общество изпратиха писмо до Комисията, в което желаеха 2027 година да бъде годината, в която всички нови градски рейсове ще бъдат с нулеви излъчвания, което значи, че те ще бъдат електрически или водородни. Градовете желаят повече електрически рейсове, а това е доста добър метод да се усили предлагането на такива рейсове. Това ще докара до понижаване на цената. Цената е проблем за доста градове и по-голямото предложение би понижило общата цена.
Джеймс Никс, началник на отдел " Товарни транспорти " в " Транспорт и околна среда ”

В Брюксел електрически рейсове към този момент се употребяват по някои линии. Те стопират в края на маршрута си, зареждат се за 10 минути и по-късно не престават. 

Други градове към този момент са си сложили за цел до 2025 година да купуват единствено рейсове с нулеви излъчвания.

И макар че сега комисарят на Европейски Съюз по околната среда не желае да се ангажира с краен период, той счита, че концепцията градовете да се оправят сами е стъпка в вярната посока.

 
Става дума за образеца, който давате на жителите. И по този начин, в случай че градовете не са в положение със своята покупателна дарба да закупят и обезпечат чиста подвижност за жителите, по какъв начин тогава можете да поискате от жителите да си купят чист автомобил, когато градът не е в положение да обезпечи рейсове за чист въздух? Затова считам, че това е належащо. Това е първа стъпка, която ще даде добър образец на всички жители.
Виргиниюс Синкявичюс, европейски комисар по околната среда

Европейската комисия би трябвало да разгласява предлагането си за стандартите за въглеродни излъчвания за рейсове и камиони по-късно тази година, като тогава може да бъде даден и краен период.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР