2024-та ще видим две страни на политическата сцена - от

...
2024-та ще видим две страни на политическата сцена - от
Коментари Харесай

Слави Василев: През 2024г. от едната страна ще са Борисов, Пеевски и Петков, а от другата Радев

2024-та ще забележим две страни на политическата сцена - от едната ще са Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов, а от другата страна президентът Румен Радев. Това изясни пред БНР политологът Слави Василев. Той дефинира сегашната обстановка като нещо " хубаво ".

" Липсата на опция на ръководството, каквото го виждаме сега - тази необятна конституционна коалиция епритеснителна за демокрацията, без значение дали си обожател на Борисов, или на Петков ".

Според него президентът ще бъде в ролята на съпротива не тъй като желае, а тъй като няма кой различен да се нагърби с тази позиция.

" И поради конституционните промени, които цялата юридическа общественост сподели, че са нескопосани и явно нападат персонално президента ".

Политологът изрази удовлетворение от дейностите на Радев, който при започване на седмицата сезира Конституционен съд за измененията в Конституцията.

" Толкова е сладка баницата, която разделят и толкоз е добър комфорта на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов, че няма кой да ги бутне, с изключение на улицата. Едно болшинство от над 160 депутати, които държат Народното събрание, имат всички законови и конституционни учредения да държат крепко властта до края на мандата ".

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР