2024-та година ще бъде запомнена, като една от най-трудните за

...
2024-та година ще бъде запомнена, като една от най-трудните за
Коментари Харесай

Жал ми е за тези, които искат да се откажа: Джокович постави на място недоброжелателите

2024-та година ще бъде запомнена, като една от най-трудните за установяване години за Новак Джокович. От една страна сърбинът освен не съумя да завоюва купа от Големия шлем за пръв път от 2017-та година насам, само че и напусна топ 3 в международната класация, само че от друга точно този сезон 37-годишната легенда на спорта завоюва бленуваното олимпийско злато.

Реакции от почитателите на играта не липсват, като някои от тях гледат сезона на Джокович в позитивната страна и желаят да се любуват на неговото наличие на корта още няколко години, а други считат, че е време балканецът да се отдръпна от спорта, откакто към този момент е постигнал всичко. Именно по този мотив приказва 24-кратният първенец от Шлема в изявление и за това какво мисли той по този въпрос:

" Усещам, че към момента се любувам на процеса, защото той поражда всички тези изгоди за мен, тъй че за какво да не не преставам да се състезавам на най-високо равнище? Някои хора считат, че би трябвало да се отдръпва от тениса на върха: " Спечели олимийското злато, реализира всичко, отдръпна се от тениса. " Други пък считат, че би трябвало да състезавам, до момента в който съм към момента любимец за всеки един шампионат от Големия шлем.

Аз мисля, като втория вид хора. Мога и да трансформира решението си, кое знае? Засега имам мотивацията да продължа. Колко време ще продължи това възприятие? Пътуванията и намирането на аргументи за това стават все по-трудни за мен. Не е елементарно. Още повече, тъй като съм татко. Не желая да не присъствам толкоз дълго от у дома, само че би трябвало да пътувам.  

Съжалявам за тези, които желаят от мен да се отдръпва от тениса, тъй като ще би трябвало да ме гледат още известно време. "

Източник: Tennis Up To Date

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР