2023 година е, България е в Европа. Има дадености, с

...
2023 година е, България е в Европа. Има дадености, с
Коментари Харесай

Шефът на фонд Култура за проекта с драг кралиците: В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме!

" 2023 година е, България е в Европа. Има дадености, с които би трябвало да се съобразяваме. Има дадености, които са свързани с поощряването на разнородни създатели ". Това разяснява изпълнителният шеф на Национален фонд " Култура " Сава Драгунчев във връзка абсурда с провеждането на празненство в центъра на столицата с така наречен " мил кралици " - мъже, които влизат в провокативни женски облици, съобщи БНР. Той изясни, че има условия, свързани с участието ни в Европейски Съюз, като децентрализация и тъждество на половете. 

В интернет към този момент изтекоха записи от вулгарното шоу, като финансирането за него е пристигнало от Национален фонд " Култура ", чийто принципал е Министерството на културата. Над 90 хиляди лв. са отпуснатите по плана, с който е кандидатствал предходната година уредника на проявата - фондация " Сингъл Степ ". Парите са дадени по програмата " Възстановяване и развиване на частни културни организации " в категорията " Културно предприемачество ". 

Недоволството в обществените мрежи е огромно, а от Министерството на културата оповестиха, че стартират инспекция, с цел да се види дали оправдано е изразходвано отпуснатото финансиране на " плана с присъстващ хазартен детайл ". Самото събитие беше обявено във фейсбук като " Бинго за лица над 18 години ".  
https://www.facebook.com/danielpmitov/videos/732158891785119/

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР