2023 г., която не беше най-лесната година за световната икономика,

...
2023 г., която не беше най-лесната година за световната икономика,
Коментари Харесай

Мъск, Зукърбърг и компания са забогатели с 658 млрд. долара през изминалата година благодарение на бума на изкуствения интелект

2023 година, която не беше най-лесната година за международната стопанска система, даде някои благоприятни условия за софтуерните бизнеси и до момента в който 500-те най-богати хора в света като цяло усилиха благосъстоянието си с 1,5 трилиона $, няколко притежатели на софтуерни бизнеси способстваха за 658 милиарда $ от това нарастване. Бумът на изкуствения разсъдък е съдействал за увеличение на благосъстоянието им с 48%.

Блумбърг акцентира, че 500-те най-богати хора в света не са преодолели толкоз доста загубите си от миналата година, които общо са достигнали 1,4 трилиона $, тъй че чистата им облага по отношение на 2021 година е единствено 100 милиарда $. Въпреки това единствено Илон Мъск, който възвърна статута си на най-богатия човек в света, е нараснал благосъстоянието си с 95,4 милиарда $ през миналата година, макар че е изгубил 138 милиарда $ през 2022 година Американският милиардер към този момент има 50 милиарда $ разлика по отношение на най-близкия си противник Бернар Арно, който е притежател на бизнеса с първокласни артикули LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE.

Други представители на софтуерния бранш надали могат да се оплачат от финансовите резултати на отминаващата година. Основателят на Amazon Джеф Безос усили благосъстоянието си със 70 милиарда $ през тази година и към този момент може да се конкурира с Бернар Арно за второто място в листата на Bloomberg на най-богатите хора в света. Марк Зукърбърг, създател на платформата Meta,, усили благосъстоянието си с 80 милиарда $, което е един от най-хубавите резултати в софтуерния бранш във връзка с динамичността.

Историите за неуспехи също си проправиха път през годината. Основателят на най-голямата борса за криптовалути в света Binance, Чангпенг Джао, беше заставен да се отдръпна от поста си на основен изпълнителен шеф през тази година и да заплати 50 млн. $ персонална санкция в допълнение към постановената от съда санкция от 4,3 милиарда $ за самата компания. Тази компания беше упрекната в пране на пари и нарушение на американските наказания. Увеличаването на персоналното благосъстояние на Джао на фона на растежа от 25 милиарда $ на пазара на криптовалути не наподобява като толкоз хубаво достижение, когато се има поради, че през 2024 година може да му се наложи да влезе в пандиза.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР