2023 г. е към края си, така че вече имахме

...
2023 г. е към края си, така че вече имахме
Коментари Харесай

Ето кои са най-добрите телефони на 2023 г, според експертите

2023 година е към края си, тъй че към този момент имахме време да прегледаме някои от най-успешните телефони на годината и да ги прибавим към нашия лист с десетте най-хубави смарт телефона.

За благополучие, 2022 година ни донесе и някои зашеметяващи модели, най-хубавите от които сме сложили в този лист, дружно с най-новите приходи. Не е належащо да купувате най-новия модел.

Независимо дали продуктивността, качеството на камерата, дизайнът или цената са значими за вас, нашият лист с десетте най-хубави телефона съдържа всичко. Най-добрият телефон в този лист няма да е съвършен за всеки, тъй че не забравяйте да ревизирате и разгледате всички 10 разновидността. Най-добрият телефон за вас зависи от това, което цените най-вече в него — камера, живот на батерията, дизайн, спецификации, цена и други

Разбира се, тук са показани Samsung и Apple, само че в случай че погледнете съперниците на пазара на Android, като OnePlus, Гугъл, Oppo и Xiaomi, можете да намерите идеалния мобилен сътрудник в живота си. Повярвайте ми, всички тези телефони работят по друг метод и това е ужасно. Добрата конкуренция значи по-добри телефони за всички!

1. Гугъл Pixel 7 — най-хубавият телефон за множеството хора

Ние имаме вяра, че най-хубавият телефон за множеството хора е Гугъл Pixel 7. Това е най-хубавият Pixel смарт телефон с тонове първокласни функционалности.

Този телефон е по-евтин, от който и да е iPhone 14 или Galaxy S23, тъй че вие получавате прелестен 6,3-инчов 90Hz OLED-дисплей, ослепителен и адаптивен Android 13, премиум стъклено покритие с безжично зареждане и изненадващо добър процесор. Моделът има още ултраширокоъгълна камера на задния панел. Основната камера е най-хубавата на пазара за телефоните. Благодарение на 50-MP датчик и висококачествената обработка на фотосите от Гугъл, без значение към какво насочите камерата, получавате зашеметяващи фотоси.

Освен това получавате занимателни функционалности като Magic Eraser, която ви разрешава да изтриете нежеланите хора или обекти от фотосите си, и други извънредни за Pixel функционалности като подбиране на повикванията и задържане на повикванията, което ви разрешава да стоите на изчакване за дълго време, макар че някои от тези изгоди са налични единствено в Съединени американски щати.

Можете да изберете Pixel 7 Pro, в случай че желаете по-голям екран, по-добър живот на батерията и спомагателен оптичен телеобектив.

2. iPhone 14 Pro — най-хубавият iPhone

Обикновеният iPhone 14 е с доста дребен ъпгрейд по отношение на iPhone 13, тъй че е приятна изненада, че iPhone 14 Pro превъзхожда своя предходник с толкоз доста. Някои от измененията не са толкоз забележими, само че когато образната актуализация, като Dynamic Island дебютира, те са сложни за занемаряване.

Apple сви известния разрез на екрана до форма на таблетка и кръг под горния панел, запълвайки празното пространство с черни пиксели, след което употребява анимация, с цел да накара известията и актуализациите на приложенията да идват от това пространство. Той е доста интелигентен и ви разрешава непрекъснато да виждате музиката, която се възпроизвежда, таймерите, времето и други в горната част на екрана, без да се постанова да влизате в приложението.

Камерите на телефона също са много положителни: първият 48MP датчик на iPhone ви разрешава да употребявате 2x нарастване в допълнение към 3x телефото-обектива и ултраширокоъгълния обектив. Освен това, Apple най-сетне показа непрекъснато включения екран, който просто затъмнява изводи екран и, за благополучие, не въздейства на живота на батерията, най-малко в нашите проби. Това не е голямо допълнение по отношение на 13 Pro, само че в случай че телефонът ви е на три или четири години, този iPhone ще го почувствате като ярка стъпка напред.

3. Samsung Galaxy S23 Ultra — телефон, който има всичко

Ако желаете телефон с оптимален набор от функционалности, тогава Galaxy S23 Ultra е това, от което се нуждаете. Това е огромен и безценен телефон, само че вие получавате всяка допустима функционалност, която бихте желали в смарт телефон от 2023 година: безумно положителни тройни камери, страховит живот на батерията, който устоя повече от един ден, продуктивност, която съперничи на конкуренцията, и несъмнено, неповторимия S-Pen, който към този момент може да бъде прикрит във вашия телефон, ако имате потребност от него.

Това е един от дребното телефони с квадратен корпус и екран, само че е комфортен за улавяне, с помощта на високото качество на направата и добре заострените ръбове и екран. С този дизайн получавате най-хубавия екран от всеки телефон — съвършен е за всички приложения, които можете да инсталирате, и е превъзходен за гледане на видеоклипове.

200MP главната камера е страхотна, изключително в случай че харесвате леко наситените цветове, които наподобяват по-живи, в сравнение с в действителния живот. Но това не значи, че наподобяват изкуствени – качеството на изображението е чудесно, с помощта на универсалния ултраширок обектив и два обособени оптични 3x и 10х телеобектива, които имат отлични характерности. Жалко единствено, че селфи-камерата не снима добре при слаба светлина.

4. Гугъл Pixel 7a е най-хубавият за цената си

Гугъл Pixel 7a сплотява всички най-хубави качества на Pixel 6a от 2022 година – страхотна камера, прилична продуктивност, няколко години софтуерна поддръжка – плюс по-добър 90Hz екран и съвременен дизайн.

Той е малко по-скъп, само че към момента е един от най-достъпните телефони, които можете да закупите, тъй като на тази цена не губите нищо спрямо Pixel 7 Pro. По-малкият 6,1-инчов екран на Pixel 7a го прави доста по-лесен за потребление в всекидневието, спрямо доста от по-големите телефони в този лист и се зарежда от същия чипсет Tensor G2 като Pixel 7 и 7 Pro.

Основната камера с резолюция 64 MP е в действителност неповторима. Няма по какъв начин да намерите по-добра камера за фотоси от телефони на тази цена. Можете също по този начин да получите телефона в разнообразни цветове, като синьо и корал или да изберете бял или черен модел.

Зареждането е доста постепенно и опционалното безжично зареждане се оказа ненадеждно. Но в случай че желаете телефон с Android с пет години софтуерна поддръжка, добър повсеместен телефон със страхотна камера, това е моделът за вас.

5. OnePlus 11 — най-хубавият наличен флагмански телефон

OnePlus реализира баланс с OnePlus 11, предлагайки пълнофункционален първокачествен смарт телефон на страхотна цена. Това което видимо му липсва е безжичното зареждане и цялостната водоустойчивост.

Ако можете да се откажете от тези „ хубави дребни неща “, ще получите телефон, който има всичко, което бихте желали: изненадващо бърза продуктивност, страховит екран, мощни камери, в това число доста добър 50MP главен обектив и четири години Android актуализации и пет години актуализации на сигурността. В света на Android, единствено Samsung и Fairphone могат да се мерят с него (iPhone има най-дългата софтуерна поддръжка — повече от пет години).

OnePlus 11 също е тъничък и грациозен телефон, макар 6,7-инчовия си екран. Можете да изберете бляскав зелен модел или черна версия с матово, съвсем копринено покритие на задния панел. Това значи, че не се появяват пръстови отпечатъци, само че е един от най-елегантните телефони на пазара.

Ако нямате нищо срещу леко изостаналата нова версия на OxygenOS с чести промени в Android, това е страховит телефон. Ако можете да го задържите пет години, този смарт телефон ще се изплати изцяло.

6. iPhone 14 — страховит повсеместен телефон

IPhone 14 не е толкоз добър, колкото iPhone 14 Pro, само че е и по-евтин (въпреки че на процедура е iPhone 13 под друго име). Единственото нещо, което може да се означи, спрямо 13-ия модел, е леко усъвършенстваната съществена камера и, несъмнено, впечатляващия режим на видеозапис със стабилизиращ резултат, наименуван Action Mode.

Има и функционалност за различаване на автомобилна злополука, която се надявам в никакъв случай да не ви се наложи да употребявате. В последна сметка: не преминавайте от iPhone 13, само че другояче за множеството хора това е най-хубавият iPhone сега. Животът на батерията е страховит, продуктивността — отлична, а камерите, макар неналичието на телеобектив, са на първо равнище.

Като общо предписание качеството на направата на Apple е най-високо, а iOS е доста постоянен програмен продукт. Освен това, ще получавате софтуерни актуализации за към пет години и ще можете да поправите устройството си във всеки Apple Store. Ако желаете по-голям екран и по-голяма батерия, можете да изберете iPhone 14 Plus, само че този модел ни харесва повече.

7. Samsung Galaxy Z Flip5 — най-хубавият сгъваем телефон

Въпреки минималните актуализации спрямо предходните Z Flip модели, Samsung Galaxy Z Flip 5 е най-хубавият флип-телефон, който може да се купи, с помощта на печеливша композиция от цена, дизайн, функционалности и софтуерна поддръжка.

По цена, този телефон се конкурира с “обикновените “ модели, а вътрешният му екран е със същия размер като този на съперниците, единствено че се сгъва на половина и заема по-малко място в джоба ви. Z Flip 5 към този момент е изцяло сгъваем, с по-голям външен екран, който ви разрешава да проверявате часа, известията и даже цели приложения, без да го разгъвате.

Това ненапълно е неинтуитивно, защото телефонът е относително елементарен за разгръщане, тъй че единствената прелест на този метод е, че сте по-малко изкушени да гледате телефона от самото начало. Но от чисто техническа позиция, съществуването на два екрана не може да не радва. Животът на батерията също е на практика безграничен, само че в случай че непрекъснато употребявате телефона, зарядът на батерията бързо ще спадне преди лягане. Зареждането е досадно постепенно – 25 W, като зарядното не е включено.

Петгодишната софтуерна поддръжка на Samsung с четири години актуализации на Android към момента е най-хубавата в промишлеността, а софтуерните функционалности на OneUI на това сгъваемо устройство са отлични. Така да вземем за пример, телефонът може да се трансформира в статив за селфита — макар че за тази цена можете да получите смарт телефон с по-добри камери, в случай че купите несгъваем телефон.

Ако предпочитате миди в жанр книга, изберете Samsung Galaxy Z Fold 5.

8. Motorola Moto G62 — най-хубавият бюджетен телефон

Телефонът, който оглавява нашия лист с най-хубавите бюджетни модели, заслужава да бъде упоменат като един от най-хубавите телефони като цяло — не всеки страховит телефон би трябвало да е безценен.

Moto G62 е телефон, който има всичко належащо: порядъчен екран с периодичност 120 Hz, прекрасен и елементарен Android програмен продукт, доста добър живот на батерията с дълготрайност от два дни и задоволително мощен процесор, с цел да се оправи с елементарните ежедневни задания (за разлика от други евтини телефони).

Основната камера от 50 MP също е доста привлекателна, само че ѝ липсва технологията за стабилизиране, тъй че ще ви би трябвало здрава ръка, а ултрашироките и макро обективи не се показват изключително добре. Но за тази цена, камера, която прави ярки и ясни фотоси на дневна светлина, е всичко, което можете да желаете.

Вградената 5G-технология би трябвало да обезпечи няколко години обслужване в новите мрежи, макар че не чакаме G62 да получи доста софтуерни актуализации.

9. Samsung Galaxy S23 Plus — златната среда на Android-телефоните

Galaxy S23 Plus е страховит избор, в случай че не желаете в действителност голям телефон с химикалка на Samsung (S23 Ultra), само че се нуждаете от екран с порядъчен размер, оптимален живот на батерията и най-хубавата софтуерна поддръжка за Android от последните пет години.

По време на тестването установихме, че телефонът се оправя със задачата си и е оборудван с три лещи на задната камера, без непотребните детайли на останалите телефони с няколко обектива. Дизайнът, несъмнено, е малко елементарен, само че в случай че го поставите в калъф, няма да му обърнете внимание. В съпоставяне с Pixel телефоните, софтуерът изисква повече персонализиране, само че OneUI на Samsung е по-гъвкав от версията на Android на Гугъл.

Телефонът е с премиум чувство, направен е от алуминий и стъкло, екранът е в действителност страховит, с добра видимост навън. Ако мислите, че всичко тук е ужасно, като се изключи че е прекомерно огромно, тогава не се опасявайте —- предлага се и елементарния Galaxy S23, който има по-малък екран.

10. Xiaomi 13 Pro — най-новата технология за камера на телефон

Нека кажем незабавно, че този телефон можеше да заеме по-високо място в тази ранглиста в случай че софтуерът MIUI на Xiaomi беше по-добър и по-приятен за потребление, в сравнение с е сега. Жалко, тъй като Xiaomi 13 Pro има едно от най-съвременните хардуерни решения в света на смарт телефоните.

Това е един от първите телефони, които можете да закупите отвън Китай и който разполагат с 1-инчов фото-сензор на камерата — технология, за която се предвижда, че ще изведе камерите на смарт телефоните на по-горно равнище през идващите няколко години, само че Xiaomi стигна до такава степен по-рано. Според нашите проби, увеличената повърхност на датчика разрешава прекосяването на повече светлина, позволявайки сензационни фотоси при слаба светлина и равнище на подробност, недостижимо за по-малките датчици. Добавете към това и 50-мегапикселовия телефото датчик и 50-мегапикселовия ултраширокоъгълен датчик и ще получите отличен пакет, макар огромния размер на камерата.

Телефонът работи под чипсет Snapdragon 8 Gen 2, оправя се с лекост с всички задания и също по този начин има отличен живот на батерията.

Ако не беше този скучен софтуер…

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР