2022. Колко трудна година!Изправи ни на ръба. Предизвика ни. Светът

...
2022. Колко трудна година!Изправи ни на ръба. Предизвика ни. Светът
Коментари Харесай

Бъди благословена 2023!

2022. Колко сложна година!
Изправи ни на ръба.
Предизвика ни.
Светът се срути пред очите ни.
Рухнаха легенди.
Системата се взриви.
Залюляхме се от рецесия в рецесия.

Здраве, политика, енергетика, стопанска система – към този момент нищо не е както преди.

Но най-страшното беше войната. Тя ни направи други. Всеки се изправи пред своята съвест. Войната... остаряла, колкото Европа, прекатурна дните ни, взриви мислите ни, начерта нови разграничителни линии. Нашият континент носи белезите на копия и мечове, топове и оръдия, танкове и ракети. И за жалост ще ги носи още дълго време. Кой е очаквал, че на нашето потомство ще изживее ужаса на братоубийството!

Но мирът няма опция. Дори и в най-страшните мигове, когато в сърцата ни бушува яд и тъга, би трябвало да намерим сили, както Чърчил ни поучава: „ да си възвърнеш простите наслади и ндежди, поради които животът си коства ”...

Да, животът си коства да бъде изживян с дребните наслади, които дават смисъл на всекидневието ни.

Със фамилията, където търсим опора; с децата, които дават смисъл на бъдещето; с приятелите, които ни оказват помощ да се надигнем, когато паднем. 

Всеки от нас има още доста какво да даде на специалността, на страната, на Родината. Всеки от нас е необходим на околните си, на народа си. 

Посрещаме Новата 2023 с студен разсъдък, че няма да е лека и с отворени сърца за Доброто, за Красивото, за Любовта и Обичта.

Нека идващите дни ни дарят с повече Мъдрост, със Здраве и с Надежда, че този вманиачен свят, ще откри салдото за естествен живот.

 

Нека намерим път за единство, дано си извиним и да вървим напред. 
Като общество ние не можем един без различен, колкото и разнообразни да сме. Бъдното е пред нас и сме обречени да го живеем дружно.
Бъди благословена 2023!

 

Епицентър.БГ честити Новата година на всички свои читатели, на своите автори  и на многочислените съидейници, без които нашата работа е невъзможна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР