2022 г. не започна добре за Селин Дион - още

...
2022 г. не започна добре за Селин Дион - още
Коментари Харесай

Тежката диагноза на Селин Дион

2022 година не стартира добре за Селин Дион - още през януари тя беше принудена да отсрочи още веднъж отсроченото от преди този момент поради пандемията турне. В началото на годината като причина за това бяха посочени здравословни проблеми на изпълнителката.
 Селин Дион, здравословните проблеми и анулираните за следващ път концерти
Още неприятни вести на Селин Дион

Какво са проблемите й този път

А преди стана ясно и какви тъкмо са те - 54-годишната канадска дива разкри в няколко поредни изявления в формалния си профил в Instagram, че е била диагностицирана с рядкото заболяване stiff-person syndrome.

Автоимунното и неврологично разстройство предизвиква схващания и конвулсии на крайниците и цялото тяло и визира едвам един на всеки един милион индивида на планетата. " Макар към момента да узнавам за това положение, най-малко съм наясно какво е причинявало спазмите, които имах ", споделя певицата.

И добавя, че те засягат всекидневния й живот и най-обикновени действия като да вземем за пример опцията да върви или да употребява гласа си. Спазмите могат да се случат когато и да е, като могат да бъдат провокирани от мощен звук, допиране или прочувствено неспокойствие, разясняват от NBC News.

Пред медията доктор Ричард Новак, помощник професор по неврология към университета Йейл, споделя, че stiff-person syndrome има разнообразни степени на проявяване - от леки, които могат да се управляват с лекарства, до доста тежки, при които пациентите безусловно стават инвалиди.

Селин Дион заяви още на почитателите си, че пролетното й турне за 2023 година за момента е преместено за 2024 година, а осем от концертите й, планувани за лятото на идната година, са анулирани. И им даде обещание да се бори: " Единственото, което мога да върша, е да пея. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР