2021 година е точка на замръзване в цялостното развитие на

...
2021 година е точка на замръзване в цялостното развитие на
Коментари Харесай

Диян Стаматов: 2021 година е точка на замръзване в цялостното развитие на образованието

2021 година е точка на заледяване в цялостното развиване на образованието. 22 месеца няма никакво развиване в областта на образованието. Това сподели за БНР Диян Стаматов, шеф на 119-о учебно заведение в София и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

" Това дълго ще бъде наваксвано. Стана ясно, че образованието е напълно подвластно от решенията на министъра на опазването на здравето, а това не е редно. Пропуските са доста и не могат да бъдат елементарно измерени. В този пандемичен интервал са пропуснати доста обществени умения. Откакто изпаднахме в тази конюнктура, съвсем всички забравихме за обичайна шестобална система и съвсем всички правят оценка знанията си като шестици. Никой не взима под внимание никаква друга оценка с изключение на 6 “, добави още Стаматов.

В предаването " 12+4 " Стаматов добави, че позитивните Covid проби измежду учениците са единици: " Тестването в този тип демонстрира, че учениците не са заразоносители. Образователната система може да си спести този неспецифичен развой и той да се прави на друго място или посредством други проби. Дали да продължи тестването - решението е на политиците ".

Той е безапелационен, че просветителната система повече не би трябвало да бъде затваряна: " Необходим е сериозен спор на национално равнище във връзка с редакция на образователните стратегии, образователните проекти, образователното наличие. Трябва сериозна подготовка с опция за основаване на хибридни образователни проекти, които да моделират съществуващите образователни с опция за отдалечени формати за по-нататъшни сходни обстановки. Дебати за идващите стъпки, свързани с промени в междинното обучение, които да дадат опция за продължение на започнатите промени преди пандемичната 2020 година ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР