2020-та бе най-добра за пазара на лаптопи от 9 години

...
2020-та бе най-добра за пазара на лаптопи от 9 години
Коментари Харесай

60 млн. ноутбука продадени в света за три месеца


2020-та бе най-хубава за пазара на преносими компютри от 9 години насам
(снимка: CC0 Public Domain)

През четвъртото тримесечие на 2020 година световните доставки на преносими компютри доближиха рекордните 60 милиона устройства. Това е с 10% повече спрямо третото тримесечие, по данни на DigiTimes Research.

Ръстът на продажбите се дължи в най-голяма степен на свикването с и отдалечено образование поради пандемията. Също толкоз значим фактор за растежа е и огромното потребителско търсене на развлечения и устройства за гледане на всякакво онлайн наличие, отново поради пандемията.
още по тематиката
За цялата 2020 година доставките на портативни компютри са нарастнали с 25% на годишна база до 201 милиона устройства, съгласно. Това е най-хубавият резултат за пазара за последните 9 години.

Очаква се водещите производители на преносими компютри да записват лек спад на продажбите през първото тримесечие на 2021 година, основно заради проблеми с производството и доставките на съставни елементи.

Предвижданията са, че ще има огромно търсене на устройства от вида. Съответно мощни ще са и продажбите на фирмите, които оферират мобилни компютри под ръководство на Chrome OS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР