2020 година е била гореща колкото 2016 - годината с

...
2020 година е била гореща колкото 2016 - годината с
Коментари Харесай

2020-а е била една от най-топлите години

 2020 година е била гореща колкото 2016 - годината с най-високи температури, регистрирани досега, сочат данните на Европейският климатичен институт Коперник.

Необичайно топлата есен и зима в Европа подреждат предходната година до най-горещата в историята. Също през предходната година е регистрирана най-високата температура - през август 2020 живакът в Долината на гибелта в Калифорния се повишава до рекордните 54.4 градуса по Целзий.

Арктика е отчела едни от най-високите си температури, които се дължат на високата централизация парникови газове в атмосферата.

В елементи от Сибир междинните температури през годината са били над 6 градуса, което е най-високата стойност от 30 години. Освен това в региона имаше извънредно дейни горски пожари, които доведоха до отделянето на рекордните 244 милиона това въглероден диоксид в атмосферата.

Според учените тези данни акцентират потребността от още по-бързо понижаване на нездравословните излъчвания, с цел да се доближат задачите, заложени в Парижкото съглашение за климата.

" Нямаме време за губене “, акцентира шефът за космоса към Европейска комисия Матиас Печке.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР