2020 г. започва с нови предавания и приятни изненади за

...
2020 г. започва с нови предавания и приятни изненади за
Коментари Харесай

Кошлуков връща на екран една телевизионна легенда

2020 година стартира с нови излъчвания и приятни изненади за феновете на Българска национална телевизия. Какво е новото в ефира на Обществената телевизия изясни генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. На дребния екран се върна и обичаният на генерации фенове ефирен спектакъл, а повече за него описа шефът на Народния спектакъл Мариус Донкин.

"От много време диря диалог с генералните шефове на Националната телевизия за възобновяване на телевизионния спектакъл. Веднъж в едно изявление пътем загатнах, че би било добре да се възвърне телевизионния спектакъл. Благодаря на господин Кошлуков, който доста бързо и организационно оказа помощ това да се случи ", уточни Донкин.

Ние можем да произведем освен това, изясни генералният шеф на Българска национална телевизия: "Ние сме длъжни по закон да даваме достъп на хората до такова изкуство. Имаме записани неща, имаме и нови, които би трябвало да създадем, тъй като това е културна памет. Аз желая да създадем съдействие с културните институции - би трябвало да създадем роман за театъра, един сериал от 10 епизода за историята на Народния спектакъл. Същото би трябвало да стане и с Операта, балета, ами за музей за какво да не създадем? "

Емил Кошлуков разяснява и несъгласието на част от интелектуалците във връзка свалянето от ефир на предаването "Умно село ".

"Има едни хора, които като им спреш заплатата, пада цялата просвета в страната. С цялото ми почитание, след 20 години, еднакъв човек прави едно и също предаване, в една и съща телевизия. Той към този момент се е развил... ", изясни той.

"Ако приемем, че Ути прави кулинарно предаване и приемем, че ние не вършим, разбирате логиката да вземем външен продуцент. Но в документалистика и очерци ние го имаме, ние го вършим това нещо. Всеки един от продуцентите в Дирекция "Програма ", ще ви направи подобен очерци, такова предаване. Само откогато аз съм в малкия екран, съм пуснал 4 излъчвания за просвета ", добави Кошлуков.

От началото на годината, в ефира на Българска национална телевизия потеглят редица нови излъчвания. Едно от тях е музикалното "Моят плейлист ", което ще се излъчва всеки вторник от 22 ч, а негов водещ е Васил Върбанов.

"Вярвам на този водещ, мисля че добре се оправя. За мен предаването е положително, мисля, че става ", сподели Кошлуков.

На 15 януари започва новото проверяващо предаване "Следите остават " с Богдана Лазарова, която е дълготраен проверяващ публицист.
Още този уикенд - 11 и 12 януари стартира и новата графа "След новините ". Тя ще се излъчва след централната емисия "По света и у нас ", а първото й издание ще е за водната рецесия в Перник.

Скоро в ефира на Българска национална телевизия феновете могат да чакат и новото развлекателно шоу с водещ музиканта и продуцент Добрин Векилов - Дони.

Друга от новостите в публичната телевизия е стартирането на стажантска стратегия "БНТ Академия ", която ще даде опция за образование и развиване на млади фрагменти от НАТФИЗ, Софийския университет, УНСС, Нов български университет.

"Искам да го създадем, да го разпишем като образователна стратегия. Проведохме диалози и с Европейския съвет за радио и телевизия - EBU, с цел да дойдат и техни обучители ", съобщи Кошлуков.

Генералният шеф на Българска национална телевизия разяснява и подготвяните промени в Медийния закон, свързани с финансирането на публичната телевизия.

"Най-важното е финансирането. Искаме доста ясно да се знае частта на дотацията по какъв начин се дефинира, с цел да знаем ние какви пари ще вземем следващата година и те би трябвало да са повече от това, което имаме в този момент. Вярвам, че този път ще имаме схващане. Депутатите са склонни да поддържат един добър закон ", счита той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР