2020-а показа ясно колко важно е всяка организация да може

...
2020-а показа ясно колко важно е всяка организация да може
Коментари Харесай

TBI Bank с почти рекордна нетна печалба за 2020 г.

2020-а сподели ясно какъв брой значимо е всяка организация да може да се приспособява към провокациите. През тази много необикновена година сложи преди всичко сигурността на чиновниците и клиентите си, както и на тяхната финансова непоклатимост. Банката показа редица нови артикули и страртира разнообразни бизнес начинания, с цел да реагира по най-хубавия метод на непрекъснато изменящата се обстановка. И тази тактика даде резултати.

Консолидираният одитиран финансов доклад на TBI Bank (с включени всички дъщерни дружества) записва чиста облага от 19.8 млн. евро през 2020 година, което е единствено с 3.1 млн. по-малко от рекордните резултати през 2019 година Макар чистият доход от лихви да се повишава с 6% и в края на годината да доближава 91 млн. евро, чистата облага e наранена от в допълнение начислените хранителни запаси за новите заеми през годината.

През 2020 година всички бизнес линии на банката регистрират растеж, което води до близо 20-процентово повишаване на нейните активи. В края на годината те са в размер на 556 млн. евро. Този растеж е реализиран главно посредством нарастване на портфейла от потребителските заеми и вложения в държавни и корпоративни облигации. Като един от водачите в потребителското кредитиране в Югоизточна Европа, през 2020 година TBI Bank е обслужила близо 1.2 милиона заявки в България и Румъния, което е със 7,5% повече спрямо 2019 година, и е отпуснала близо 500 хиляди заема. Дигиталните заеми имат забележителен принос за този растеж, удвоявайки цената си през 2020 година спрямо предходната година.

Румънските сдружения на Банката стабилно способстват за повишението на кредитното ѝ портфолио (12% общ ръст; 31% за Румъния), което в края на годината доближава 409 млн. евро на всички пазари, където TBI оперира. В допълнение, в течение на годината четири хиляди нови колегата са се включили към новаторския " портал за търговски сътрудници ". Той подкрепя стоковото кредитиране за търговци в над 11 хиляди местоположения, като улеснява оптимално крайните клиенти и спомага за угаждане на техните изменящи се потребности. Порталът демонстрира голям капацитет за напредък.

Също по този начин, през 2020 година Банката регистрира доста здравословен растеж на депозитите от семейства, които се усилват с 21%, доста над междинното за пазара. Депозитното портфолио доближава З76 млн. евро към края на декември 2020 година

Kъм същия миг TBI Bank има мощни и подсигурени позиции по отношение на капитала и ликвидността си - коефициентът на финансова адекватност (CAR) е на равнище от 17%, а коефициентът на ликвидно покритие - 316%. Дейностите на Банката са подкрепени от непрекъснато подобряваща се дисциплинираност на ръководство на разноските (52% административни разноски към доходи от лихви, такси и дивиденти). Те оказват помощ на основните индикатори за доходност да доближат следните равнища: възвращаемостта на обслужваните заеми за 2020 година е 28%, възвръщаемостта на активите е над 4%, а възвръщаемостта на капитала - 16%. Тези индикатори слагат TBI Bank за следващ път измежду най-печелившите банки в Югоизточна Европа.

" В TBI посрещнахме 2020-а като имахме зад себе си най-успешното показване и започнахме годината със мощен старт. Но през февруари трябваше да се прегрупираме и приспособяваме бързо. Приложихме ограничения за сигурност още преди държавните управления да подхващат дейности и започнахме да се приготвяме за бъдеще, което тогава изглеждаше изцяло неразбираемо. Поставяйки в главния си фокус сигурността на нашите клиенти и сътрудници, до момента в който редом с това ускорявахме цифровите ни процеси, не беше елементарно, само че имам вяра, че резултатите от предходната година са отлично доказателство за това какъв брой сполучливо преминахме през тази комплицирана обстановка. В допълнение, мощното ни показване през първото тримесечие на 2021 година е още едно удостоверение, че непрекъснатото ни вложение в нови технологии и в разширение на цифровите канали, запазвайки нашия характерен phygital модел, са най-правилното решение. ", споделя, CEO TBIF (TBI Bank).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР