2020-а определено може да се каже, че беше годината на

...
2020-а определено може да се каже, че беше годината на
Коментари Харесай

Стратегията на VW да измести Tesla при електромобилите и защо тя е важна за целия пазар?

2020-а несъмнено може да се каже, че беше годината на Tesla, откакто акциите на компанията съумяха да нарастнат неведнъж и по този начин тя да се трансформира в най-скъпият авто производител в света. Така през миналите 12 месеца обичайните водачи в промишлеността останаха настрана от светлините на прожекторите изключително що се отнася до представянето им на фондовия пазар.

Сега обаче немският колос Volkswagen прави завръщане и то какво. Март евентуално ще се окаже най-хубавият месец за производителя от доста години насам. Акциите на компанията регистрираха най-големия си растеж от повече от десетилетие насам, откакто през предходната седмица от нейното управление оповестиха упоритостта си да изместят Tesla като водач на сегмента на електрическите автомобили.

По сходство на откритата връзка, с която е прочут Илън Мъск, основният изпълнителен шеф на немската компания излезе със серия от мнения, в които той разкри каква е тактиката на Volkswagen за доминиране на пазара на електрически модели.

В резултат на това елементарните акции на водача нарастнаха с 60% единствено през последните 3 седмици и със 70 на 100 от началото на годината до стойност от към 327 евро. Привилегированите бумаги обаче не съумяха да отчетат сходен растеж, тъй че тяхната единична цена остава доста по-ниска - към 223 евро.
 Volkswagen ще сътвори шест
Volkswagen ще сътвори шест " гигафабрики " и 18 000 пункта за зареждане в Европа до края на 2030 година

Първите два завода ще са в Швеция и Германия

Като се имат поради всички продажби, Volkswagen е същински колос спрямо Tesla. През миналата година немската компания е продала над 9 милиона автомобила, до момента в който за американския ѝ съперник този размер е на половина. При електрическите автомобили Tesla към момента води, само че разликата сред двете марки се топи бързо в този сегмент.

Анализаторите показват, че представянето на Volkswagen ще размести още веднъж пластовете на пазара и ще донесе повече вяра за останалите обичайни производители в автоиндустрията, които се притесняват, че с бързите темпове на напредък Tesla може да ги измести от пазара.

А още една компания последва образеца на немския колос. BMW също разгласи огромна тактика за продажбата на 2 милиона електрически коли до 2023 година.

" Пазарът се разсънва да прехода в бизнеса на старите обичайни производители ", споделя Майкъл Дийн от Bloomberg Intelligence. " Компаниите се трансформират в по-достойни противници на Tesla и вървят към преустановяване на монопола на пазара на премиум електрически автомобили ", добавя той.
 Акциите на Volkswagen се насочват към най-силната си седмица в историята
Акциите на Volkswagen се насочват към най-силната си седмица в историята

Те се повишиха с 23%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР