2019 г. ще е годината на вътрешния туризъм. Ще работим

...
2019 г. ще е годината на вътрешния туризъм. Ще работим
Коментари Харесай

9,2 млн. чужди туристи преминали през страната ни през...

2019 година ще е годината на вътрешния туризъм. Ще работим интензивно за поощряване на пътуванията към разнообразни райони, нашата цел е да се промотират малко познати места и дестинации в страната. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на конференция „ Естествено в България- 2019 година на вътрешния туризъм “. Тя уточни, че през предходната година за първи задграничните туристически визити у нас минаха 9,2 млн. През последните три години доближаваме съществени растежи и тази година битката ще е за всеки екскурзиант, по тази причина е значимо всички- страна, бизнес и локални управляващи да обединят старания за още по-успешното развиване на бранша и опазване на високите резултати, сподели министърът.

Официални посетители на събитието бяха госпожа Цвета Караянчева, ръководител на 44-тото Народно заседание, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Министър Ангелкова им благодари за ползотворното съдействие и разяснява, че се надява положителното партньорство да продължи и за всяка самодейност, която ще способства за развиване на бранша. На форума участваха още кметове, представители на бизнеса и неправителствения бранш.

Данните за визитите на българите в страната демонстрират, че най-често те избират да пътуват през третото тримесечие, осведоми министър Ангелкова. Статистиката от местата за настаняване с 10 и повече кревати за 11-те месеца на 2018 година демонстрира, че пренощувалите българи са повече от 3,57 млн., като броят им нараства с 2,3 на 100. Ръстът е индикативен, че вървим напред, по тази причина използваме и тази самодейност, с цел да надградим направеното, разяснява министърът. Броят на осъществените нощувки надвишава 8,52 млн. и се усилват с 1,7%. Приходите от нощувки на български жители в местата за настаняване са 342,4 млн. лева, отчитайки растеж от 6,7 на 100 по отношение на интервала януари- ноември 2017 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР