2019 г. се оказва много добра за най-богатите руснаци, при

...
2019 г. се оказва много добра за най-богатите руснаци, при
Коментари Харесай

Най-богатите руснаци стават още по-богати, въпреки санкциите

2019 година се оказва доста добра за най-богатите руснаци, освен това - без значение от опасността за нови наказания против страната.

Най-заможните 23-ма руснаци в листата с милиардери Bloomberg Billionaires Index са прибавили общо 52,9 милиарда $ към положението си през 2019 година – най-вече от четири години насам, успявайки да се възстановят от спада през миналата година, оповестява " Investor.bg ".

Най-голямо нарастване в благосъстоянието регистрира 58-годишният металургичен магнат Владимир Потанин, който е забогатял с 8,5 милиарда $.

Валутите, акциите и облигациите всички имаха добра година на фона на намаляването на лихвените проценти от страна на централните банки отпред с Федералния запас на Съединени американски щати. Но съветския фондов пазар, макар рестриктивните мерки, бе най-добре представилият се на интернационално равнище на база възвръщаемост в долари, а съветската рубла е втората най-добре представяща се на валутните азари.

Потанин, който е и най-богатият човек в Русия, получава по-голяма част от положението си от компанията „ Норникель “ – най-големият производител на модифициран никел в света.

През отиващата си година Вагит Алекперов забогатява с нови 6,2 милиарда $. С това ръководителят на „ Лукойл “ към този момент има положение от общо 22,3 милиарда $.

След тях се подреждат енергийните магнати Леонид Михелсон и Генадий Тимченко, които са отпред на най-големия производител в Русия на полутечен природен газ „ Новатек “.

Ръстовете са факт макар възобновените закани за увеличение на американските наказания. Комисията по интернационалните връзки в Сената на Съединени американски щати утвърди предишния месец законопроект за интервенция на Русия в президентските избори през 2016 година Все още обаче не е несъмнено дали ограниченията ще бъдат подложени на гласоподаване в самия Сенат. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР