2018-та в цифри за президента Доналд ТръмпВтората година от президентския

...
2018-та в цифри за президента Доналд ТръмпВтората година от президентския
Коментари Харесай

2018-та в цифри за президента Доналд Тръмп

2018-та в числа за президента Доналд Тръмп
Втората година от президентския мандат на Доналд Тръмп беше белязана от противоречиви туитове, кавги за мигрантската му политика, назначение на нови федерални съдии, следствието на съветската интервенция в изборите през 2016-та и безпорядък в администрацията.

Ето по какъв начин изглеждаше в числа годината на президента:

2860 – броят на туитовете на Доналд Тръмп.

Президентът написал 2860 поста в Туитър до 21.00 часа на 31 декември 2018 година. В последния й ден е изпратил повече от 3000 известия, сочи статистиката на обществената мрежа.

В началото на 2018-та, американският президент се подигра с водача на Северна Корея Ким Чен Ун за размера на „ нуклеарния му бутон “. А единствено няколко месеца по-късно още веднъж в Туитър разгласи новината, че е уволнил държавния секретар Рекс Тилърсън. В средата на годината, Тръмп употребява обществената мрежа с цел да обиди звездата от филми за възрастни Сторми Даниълс, като я назова „ грозница “, а тя му отговори с „ малчо “.

139 пъти е употребявал словосъчетанието „ лов на вещици “.

Президентът е написал словосъчетанието „ лов на вещици “ 139 пъти, най-много с цел да опише с него следствието на Робърт Мълър за съветската интервенция в изборите за президент през 2016 година.

5 е броят на сътрудниците на Тръмп, привлечени като обвинени в следствието на Мълър.

193 пъти президентът се е целил в медиите, като е обвинил пресата, че пуска за него „ подправени вести “.

66 е броят на назначените федерални съдии, в това число и един арбитър от Върховния съд.

46 са митингите, които президентът Тръмп е провел с цел да поддържа претендентите на Републиканците в изборите за Сенат.

43% е поддръжката за политиката на президента през 2018 година през декември 2018 година.

52% от американците не утвърждават Доналд Тръмп.

5 милиарда $ – това е сумата, която президентът желае за построяването на стена по границата с Мексико.

10 пъти президентът Тръмп е пътувал зад граница през 2018 година. Той е бил в Швейцария, Канада, Сингапур, Белгия, Англия, Финландия, Франция, Аржентина, Ирак и Германия. В Сингапур той се срещна с водача на Северна Корея Ким Чен Ун, а във Финландия – с съветския президент Владимир Путин. На Коледа, президентът изненадващо отиде в Ирак, с цел да посети американския контингент. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР