2018 година ще бъде много успешна за бизнеса и икономиката

...
2018 година ще бъде много успешна за бизнеса и икономиката
Коментари Харесай

2018: Икономиката на България ще расте по-бързо, ще се търсят повече хора

2018 година ще бъде доста сполучлива за бизнеса и стопанската система на България. Икономическият растеж ще бъде по-висок от този през 2017 година, а търсенето на фрагменти ще е по-голямо. Мениджърите и фирмите са положително настроени, че бизнесът им ще пораства с осезаеми темпове.

Това демонстрира седмото годишно изследване на консултантската компания за пряк асортимент на фрагменти Stanton Chase international, извършено измежду над 100 висши мениджъри на компании от разнообразни браншове на стопанската система.

Тъй като все по-голяма част от бизнеса им е обвързвана с дигитализацията, фирмите би трябвало да влагат в нови технологии, да създават нови бизнес модели и да преобразуват вътрешнофирмените си процеси.

Изминалата 2017 година е една добра година за фирмите, като в над 3/4 от случаите бизнесът им е отбелязал растеж. Най-сериозно развиване през 2017 година се следи в аутсорсинга, технологиите, промишленото произвеждане и потребителските артикули и услуги.

78% от фирмите ще наемат нови чиновници през 2018 година Търсят се нови експерти на всички равнища, само че най-много специалисти със характерни функционалности. Компаниите се нуждаят от новаторски и изобретателни водачи, които имат нужните качества да направляват ловко смяната.

Дефицитът на фрагменти остава най-голямото предизвикателство и през актуалната година. Откриването на гении, задържането на чиновници и построяването на положителна работодателска марка, са водещи, когато става въпрос за поддържане на триумфа на фирмите през 2018 година

Шеметното развиване на технологиите постанова наемането на експерти в нови области като: цифров маркетинг и продажби, софтуерни нововъведения, бизнес интелиджънс (BI), осведомителна сигурност.

Топ мениджърите срещат компликации в намирането на квалифицирани експерти за своите екипи, изключително за високите мениджърски равнища, следвани от директорските равнища, както и равнище основни експерти със характерни функционалности. За намирането на претенденти с управнически опит се разчита основно на рекомендации и референции, персонални и професионални мрежи или сътрудник за пряк асортимент

" Дигиталните трансформации карат фирмите освен да влагат в нови технологии и да постановат нови бизнес модели, само че и постановат все по-голямо търсене на експерти в региона на цифровите технологии, софтуерни нововъведения и осведомителната сигурност.

Нараства потребността и от мениджъри и експерти в обичайните области като: продажби, ръководство на планове, ИТ и произвеждане. През миналата година 52% от фирмите в България са употребили услугата екзекютив сърч. За съпоставяне през 2016-та, процентът е бил 36. ", споделя Дарина Пенева, изпълнителен шеф на " Стантън Чейс Интернешънъл България ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР