2018 година е в историята. В историята са и цял

...
2018 година е в историята. В историята са и цял
Коментари Харесай

2018 година - в 35 абсурда

2018 година е в историята. В историята са и цялостен куп парадокси от действителността ни. Решихме да си спомним някои от тях - без да класираме кой е по-по-най. Не се считаме за задоволително квалифицирани да създадем ранглиста - такива висоти са ни непостижими!
НАД МИЛИОН БЪЛГАРИ НЕ РАБОТЯТ И НЕ МИСЛЯТ ДА РАБОТЯТ
1,3 млн. души в работоспособна възраст не се трудят и не си търсят работа. Това демонстрират статистическите данни на Национален статистически институт за последното тримесечие на предходната година.
ГЛАВАТА НА РУСКАТА ЦЪРКВА НАЗИДАТЕЛНО съдебна експертиза КАРА НА БЕЗМЪЛВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ И ПАТРИАРХ

Руският патриарх Кирил в назидателна тирада се скара на българските публични управляващи за отношението им към Русия по случай 3 март. Това излиза наяве от видео на срещата сред Кирил, българския патриарх Неофит и президента Румен Радев.

Коментар на Actualno.com: С сходни раболепни управници такова унизително отношение към България ни е обезпечено вовеки.
РАДЕВ съдебна експертиза ПРАВИ НА ЙОРДАН ЙОВЧЕВ, ПРИ ТОВА Пожарна охрана СЦЕНАРИЙ
Президентът Румен Радев, който е на посещаване в пловдивската 68-ма бригада " Специални сили ", изненада присъстващите с проява на коремно приплъзване на висилка. Според източници на Actualno.com дейностите на Радев били авансово планувани и по сюжет, а не непринудено деяние - доказателство е фактът, че всички присъстващи малките екрани снимаха всичко от началото до самия край.
Коментар на Actualno.com: Чудесно е, че имаме президент-нинджа, като знаем по какъв начин се развиват с нуклеарните оръжия едни хора с по-дръпнати очи. Но въпреки всичко това са рискови извършения за националната сигурност, по тази причина би трябвало да употребяваме вицепрезидента.
ДО КРАЯ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ДАВАМЕ ПАУЗА НА БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА
До края на българското европредседателство битката с корупцията ще бъде на процедура блокирана, сигнализираха адвокати и депутати. Причината е, че новата отраслова мегакомисия, която по закон би трябвало да проработи от началото на тази седмица, ще се образува месеци наред. Не е ясно какво ще работят до тогава чиновниците, които се трансферират в нея. Това ще забави проектите на премиера Бойко Борисов " до две-три години " да се оправи с корупционния проблем, както даде обещание пред европарламента предходната сряда.
Коментар на Actualno.com: Ние от дълго време живеем в " пауза на битката с корупцията ". И по всичко проличава, че тя ще продължи надалеч след края на европредседателството.
ИМАМЕ ЗАКОН ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, НО ПРАВИТЕЛСТВОТО Гражданско отделение БЛОКИРА
Законът за ограниченията против изпирането на пари не може да бъде прибавен към момента в България, тъй като Министерският съвет още не е написал устав за използването му. Това излиза наяве от публична позиция на Асоциацията на българските работодатели (АОБР), в която въпросът се слага без заобикалки пред премиера Бойко Борисов, правосъдния министър Цецка Цачева, ръководителя на правната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов и ръководителя на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.
Коментар на Actualno.com : Правилно! Ако не го блокира, ще блокира страната! Защото тя от това живее - тази страна, която всеки ден гледаме главно по тв приемника!
БЪЛГАРИ съдебна експертиза ОТКАЗВАТ ОТ ГРАЖДАНСТВОТО СИ, ЗА ДА ПОЛУЧАТ ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА
Заради невъзможността да бъдат лекувани в България и да получат в точния момент лекуване в чужбина като български жители принуждава значително българи да търсят опция – да одобряват поданство на друга страна в Европейски Съюз.
Коментар на Actualno.com: Разбираемо - когато страната се откаже от жителите си, и те вършат същото.
СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА ЗАРАДИ НЕДОПУСКАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Представители на хората с увреждания трябваше да се срещнат с депутати от Българска социалистическа партия, само че управлението на Народното събрание не ги позволява в постройката, тъй като бяха облечени с фланелки с надпис „ Системата ни убива”.
Коментар на Actualno.com : Всъщност хората с увреждания са в Народното събрание - те са повредени и умствено, и морално.
ВЪЗРАСТНА ЖЕНА МОЛИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР НЗОК ДА НЕ Я УБИВА
Смърт, крах – дали няма да ми създадат животоспасяваща интервенция или ще ми забият нож в гърба, това е едно и също. Моля тези хора да преразгледат решението си – вместо да поживеем, да се порадваме на живота, те ни карат да умираме. Това съобщи Мария Стойнева – стара жена, имаща незабавна потребност от промяна на аортна клапа. Стойнева би трябвало да доплати 10 000 лв., с цел да ѝ бъде поставена аортна клапа, а процедурата е незабавна.
Коментар на Actualno.com: От думи очевидно не разбирате - тогава знайте, че някоя такава жена ще има родственици. Те пари за клапа няма да имат, само че за някоя пушка ще намерят!
КАК НЕ съдебна експертиза ОТРАЗЯВА ТРАГЕДИЯ - ЗЛОЩАСТЕН ПРИМЕР ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ (ВИДЕО)
Катастрофа сред рейс и лек автомобил на Автомагистрала " Тракия " взе няколко човешки жертви и както нормално в такива случаи прикова медийното и публичното внимание. Един от ярките образци обаче по какъв начин не се отразява такава покруса и каква медийна политика се постанова в такива случаи на някои работни места беше даден от двете най-големи частни български малките екрани - Нова телевизия и bTV.
Коментар на Actualno.com :
БЪЛГАРИЯ ИЗУМЯВА СЪС СРОКОВЕТЕ ЗА БИЗНЕСА - 9 МЕСЕЦА ДА съдебна експертиза ПУСНЕ ТОК
България продължава да изумява с безумно дългите и тромави процедури, свързани с правенето на бизнес. Зашеметяващите 269 дни или към девет месеца приблизително са нужни на една компания, с цел да се " върже " към електроразпределителната мрежа у нас.
Коментар на Actualno.com: Правилно! Търпението е съществена бизнес полезност и единствено на най-упоритите би трябвало де се дава зелена светлина.
БОЙ НА ЗАСЕДАНИЕТО, НА КОЕТО Съюз на демократичните сили РЕШАВА БЪДЕЩЕТО СИ
Бой, обиди и кавги - по този начин стартира трагичното съвещание на Националния съвет на Съюз на демократичните сили в " Красно село ", на което би трябвало да се реши ориста на партията.
Коментар на Actualno.com : Нуждата от пердах назрява от дълго време, само че е доста по-мащабна от въпросното мероприятие.
ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР съдебна експертиза СОЛИДАРИЗИРА С РАНЕНАТА ПОЛИЦАЙКА, МАСКИРА съдебна експертиза КАТО ПИРАТ
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев постави черна превръзка на окото си в символ на взаимност с ранения служител на реда Гергана Зашева.
Коментар на Actualno.com : Някои са ранени единствено физически. Други - ментално. Развалените менталисти ни ръководят - какъв брой ни е тогава на нас акълът?
МАНИЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ - КЛИПЪТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ ПООЩРЯВАЛ СЕКСУАЛНИЯ ТОРМОЗ
" Противно на това, което се твърди в формалния клип на Съвета на Европейски Съюз, чието председателство този месец пое България: " Не " в никакъв случай не значи " да ". Основно предписание за единодушие и почитание към дамите ". Това написа френския евродепутат Карима Дели, която е ръководител на Комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент и която изиска събаряне на клипа за българското председателство на Европейски Съюз. В самия клип се прави художествена алюзия с кимането с глава, което в България и в чужбина значи разнообразни неща. " Когато я срещнете за пръв път, може да Ви даде неверен сигнал. Помнете, тук " не " може да значи " да ". Не че се пробва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами ", се споделя в българското видео. Не е ясно дали Дели знае за тази българска национална специфичност.
Коментар на Actualno.com: То бива, бива битка против издевателството, само че някои хора съществено прекаляват...
САМОЛИЧНОСТТА НА ДЕСЕТКИ ИЗБЯГАЛИ ЗАТВОРНИЦИ НЕ съдебна експертиза ОБЯВЯВА, ЗА ДА НЕ ИМ съдебна експертиза НАРУШАВАТ ПРАВАТА
Над 70 души - или общо 72-ма, са съумели да избягат от пандиза единствено за последните 5 години. Повечето от бягствата обаче си остават " тера инкогнита " за обществото - тъй като информация в общественото пространство липсва. Бегълците са изтърпявали присъди за убийства, блудства, изнасилвания, обири, грабежи, опиати, измами, контрабанда и телесни повреди. Министерството на правораздаването обаче крие имената им с неуместния мотив, че те не са дали единодушие персоналните им данни да бъдат огласявани обществено.
Коментар на Actualno.com : Като се замислим, нарушено им е и правото на независимост, а те просто си го пазят!
ИЗДИРВАН ОТ 2 ГОДИНИ съдебна експертиза ПОЯВИ БЕЗ ПРОБЛЕМ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР
Бившият служител на реда Венцислав Ангелов-Чикагото е един от стотиците търсени от българската страна с ефикасни, дефинитивни присъди. Според прокуратурата има над 500 такива случаи. Случаят на Чикагото обаче е по-различен – той се появи в ефира на Нова телевизия и съобщи, че не е наказан за наркотрафик, въпреки че по този начин било обявено.
Коментар на Actualno.com: След като никой не го търси на процедура, за какво да не се появява индивидът?
Министерство на вътрешните работи ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПРОФИЛАКТИЧНО ДА ПРИВИКВА ГРАЖДАНИ ЗАРАДИ ПОСТОВЕ ВЪВ FACEBOOK
Министерство на вътрешните работи ще продължи да привиква жители поради техни постове в обществените мрежи, които смята за застрашителни. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев.
Коментар на Actualno.com: По-внимателно и по-предпазливо в мненията - властта дебне.
СИГНАЛ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА НА ПРОКУРАТУРАТА С ИВАНЧЕВА ОТИДЕ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ В ПРОКУРАТУРАТА
Сигнал на Гражданско придвижване БОЕЦ до Инспектората на Висш съдебен съвет (ИВСС) по отношение на евентуално превишаване на пълномощия от страна на прокуратурата беше трансфериран от ИВСС на... прокуратурата!
Коментар на Actualno.com : Нищо, че на нас не ни наподобява по този начин, сигурно има някаква логичност. В края на краищата, по кое време се е случвало съдът и прокуратурата да взимат нелогични и неуместни решения?
МОН И Българска академия на науките НЕ МОГАТ ДА съдебна експертиза РАЗБЕРАТ ИМА ЛИ ГРЕШКА В МАТУРАТА ЗА 12 КЛАС
Родители сигнализираха за неточност в задача №7 от вчерашната матура по български език и литература за 12 клас. Според Българска академия на науките грешката е сериозна. Според МОН - не, защото е реалност, само че не е граматическа.
Коментар на Actualno.com : Първо, от МОН в никакъв случай не са отговорни. И второ, в реда на нещата е учениците да са медиуми, с цел да плануват кои неточности в изпитите са " същински " и кои - маловажни.
УНИКАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВЛАСТТА: ВСЕКИ СЪС САМООРГАНИЗАЦИЯ - КОЙТО ИСКА, ДА ДОЙДЕ
Всеки българин си има самоорганизация, даже не знам пред какъв брой български посолства и какъв брой души ще се съберат. С тези думи уредникът на започващия на 16 септември митинг против настоящето ръководство на страната Емил Русанов отговори на въпрос каква интензивност чака за проведеното от него събитие.
Коментар на Actualno.com: Ставаш рано заран, миеш зъбите, самоорганизираш се, в случай че ти остане време идваш, в случай че не остане, здраве да е, изобщо - оправяй се. Така се смъква държавно управление и най-много стартират революции.
ОТ ЦЪРКВАТА ИСКАТ ДА АНАТЕМОСАТ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАРАДИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
Министерският съвет, който е дал своя вот такова нещо, би следвало да бъде в възбрана да посещава храмовете на Българската православна черква, в случай че не си изтегли предлагането за ратификация на Истанбулската спогодба. Що се отнася до националното посланичество, тези, които си разрешат да гласоподават сходно нещо, би следвало незабавно да бъдат отлъчени от църквата. С тези думи отец Дионисий разяснява Истанбулската спогодба.
Коментар на Actualno.com: Заради непрекъснатото ангажиране на църквата с извънредно значими проблеми, в храмовете по този начин или другояче никой не стъпва. Така че опасността не важи.
ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР МОЛИ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ДА СЛОЖАТ ЦЕНА НА ХЛЯБА, В КОЯТО НЯМА ПЕЧАЛБА
Увеличение от 20-30 стотинки на хляба за мен е нереалистично, тъй като повишаването на пшеницата не се придвижва напълно кумулативно в цената на хляба. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов. Порожанов разгласи и, че приказвал с всички огромни търговски вериги да няма облага що се отнася до цената на хляба, само че да има надценка единствено едвам се покриват избрани други разноски – да вземем за пример брак. Дали обаче ще има единодушие още не е ясно.
Коментар на Actualno.com : Същият този министър две-три минути по-късно си призна, че страната не ползва закона в стопанство с евентуално заболели от чума кози и овце, тъй като би трябвало да е " репресивно ", а единствено това чакали " някои хора "!
ДИМОВ СЧИТА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА ПИРИН ЗА НЕВЕЖИ, НЕ МУ БИЛО РАБОТА ДА ЗНАЕ ЗА " ЮЛЕН "
Много ясно виждаме, че този митинг е екологичен, т.е. политически. Голяма част от хората, които стачкуват, не си дават сметка за какво. Не е моя работа, не знам кой е действителният притежател на " Юлен ". Това съобщи екоминистърът Нено Димов във връзка нестихващите митинги за Пирин поради импортираното от него и признато от държавното управление решение за изменение на Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ".
Коментар на Actualno.com: Подозрително доста станаха нещата, които " не са работа " на никоя виновна институция. Даже прекомерно доста...
ДИМОВ: В КОНЦЕСИОННИЯ ДОГОВОР ЗА СКИ ЗОНА БАНСКО Е ДОПУСНАТА СЕРИОЗНА ГРЕШКА
В контракта се цитират три територии, т.е. още 2001 година е направена извънредно дълбока неточност и би трябвало да се търси отговорност по какъв начин е направена тя, тъй като на процедура не е избрана никаква територия, сподели екоминистърът Нено Димов.
Коментар на Actualno.com : Г-н Димов, инцидентно 2001 година Вие къде бяхте? Ах, заместник-министър на околната среда и водите ли бяхте?
КОШЛУКОВ СТИГНА ДО ПОКАЗВАНЕ НА СРЕДЕН ПРЪСТ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР - ЗАРАДИ ПИРИН
Програмният шеф на Българска национална телевизия реши да онагледи пред феновете какво са му пожелавали протестиращите, искащи оставката му, като преди този момент спретна пресечен разпит благодарение на някогашния екоминистър Нона Караджова против съпредседателя на " Зелените " Борислав Сандов.
Коментар на Actualno.com: Трудно се вижда, господин програмен шеф, късичко е!
ДОБРИЧ съдебна експертиза УТВЪРДИ КАТО СВЕТОВЕН ШАМПИОН Пожарна охрана ЗАГУБА НА ВОДА
Добрич усъвършенства личния си антирекорд и се утвърди като международен първенец по загуби на вода във ВиК мрежата. В центъра на града течовете в земята доближават 92%, демонстрира план на самия ВиК оператор. Според основния инженер на водния оператор в града инженер Павел Павлов мрежата в централната градска част е замязяла на решето.
Коментар на Actualno.com : Тази вест си е напряко подправена. На публицистичната ни поща пристигна и опровергаване, персонално от ВиК в Добрич. В известието четем: " Данните за първите пет месеца на годината сочат, че сдружението съумява да редуцира загубите на вода от 84,49% през януари, до 80,15% през май ". Абе тази вода да не се изля в София в понеделник?
ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН СА ДОСТЪПНИ, ЦАЦАРОВ ПОДАВА ЖАЛБА ДО КЗЛД
Главният прокурор Сотир Цацаров ще подаде тъжба до Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) поради ефирен репортаж, показващ лесния достъп до персонални данни на жителите. ЕГН елементарно може да бъде оголен за броени минути, в случай че търсещият знае единствено името и рождената дата на лицето, до чиито персонални данни желае да стигне.
Коментар на Actualno.com: Лични, персонални, какъв брой да са персонални данните... Както споделя министър председателят - " хакат ни непрестанно ", това е ситуацията - нахакано!
" СПЕШНА ПОМОЩ " ОТИШЛА ДА ПОМОГНЕ НА ДЕТЕ, НО НЕ КАЗАЛА НА СЕМЕЙСТВОТО, ЧЕ ДОШЛА
Две радикално разнообразни версии за случай с 9-годишно дете и реакцията на " Спешна помощ " бяха оповестени в ефира на Нова телевизия.
Коментар на Actualno.com : Тук сме повече от безмълвни - да пратиш екип и той пред входа да реши да се върне, откакто видял други лекари, само че елементи, без да уведоми чакащите - това си е типичен образец!
ЗАРАДИ НЕОПРАВЕН ПЪТ В МИЗИЯ МАЙКА НОСИ ДЪЩЕРЯ СИ НА ГРЪБ
Месеци след следващото наводняване в Мизия от 10 юли инфраструктурата на града остава в окаяно положение. Това принуждава стара майка да носи на тил щерка си, която е с увреждания.
Коментар на Actualno.com : Болен болен носи...
СОС ФИНТИРА СЪДА Пожарна охрана ДЕЛОТО ЗА ЦЕНАТА НА БИЛЕТА В СОФИЯ
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбите от жители против покачването на цената на билета за градския превоз в София с 60%. 20 дни преди съвещанието пред Върховен административен съд със свое Столичният общински съвет одобри напълно нова Наредба за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура, като анулира настоящата до приемането ѝ разпоредба, предмет на формираното дело. Върховен административен съд в своите претекстове показва, че " откакто нормативният административен акт е анулиран, той е престанал да бъде част от позитивното право и по тази причина за оспорващите не е налице непосреден юридически интерес от анулацията на този акт, респективно от продължение на правосъдното произвеждане, което е формирано по оспорването ".
Коментар на Actualno.com : Няма човек - няма проблем!
ТЕЛЕВИЗИЯ " АЛМА МАТЕР " ПРИВЛИЧА КАДРИ С КЪСИ ПОЛИ И ОБЕЩАНИЕ ДА СТАНАТ ИЗВЕСТНИ (ВИДЕО)
Как можеш да стане прочут в " най-младата медия в България " т.е. телевизия " Алма матер " или с други думи малкия екран на считаното за най-реномирано висше образователно заведение в България Софийския университет " Св. Климент Охридски "? Оказва се, просто – би трябвало да си жена, да си облякла по-късичка кожена пола, да носиш кафенце на шефа и той да хвърля по един жадно-одобрителен взор към задника ти.
Коментар на Actualno.com : Мъжете стават толкоз онеправдани...
ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА СЧИТАНИЯ ЗА НЕЙНО ОРЪЖИЕ СПЕЦСЪД ДА НЕ съдебна експертиза ПОДЧИНЯВА НА Върховен касационен съд ЗА ИВАНЧЕВА
И.ф. административният началник на Специализираната прокуратура Димитър Петров, и.ф. административният началник на Апелативна профилирана прокуратура Николай Найденов, наблюдаващият делото прокурор в първоинстанционната прокуратура Тихомир Стоев и въззивният прокурор Илиян Рангелов изпратиха писмо до ръководителя на Апелативния профилиран углавен съд, с което оферират делото да не бъде предоставяно за инспекция от проверяващите съдии от Върховния касационен съд (ВКС) до постановяване на определение от състава на Апелативния спецсъд по митинга на прокуратурата против решението на първа инстанция някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова да бъдат пуснати под домакински арест. Припомняме, че преди няколко часа стана ясно, че ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов е наредил да има инспекция на организацията на работа на Апелативния спецсъд.
Коментар на Actualno.com : С една дума - " война ". Тук всевъзможен коментар отвън този, че ченгетата би трябвало да бъдат натикани в тоалетната, където в този момент вървят Иванчева и Петрова, е непотребен!
ОТКРАДНАХА КОЛАТА НА ДИРЕКТОРА НА АГЕНЦИЯТА ЗА ПОДСЛУШВАНИЯ
Макар от полицията да се похвалиха, че кражбите на коли понижават през последните години, един от последните случаи е леко чудноват, тъй като става дума за автомобила на шефа на организацията за подслушвания Цветан Китов.
Коментар на Actualno.com : Това е от тези случаи, в които статистиката е 100%!
12-ТА АГЕНЦИЯ ЩЕ съдебна експертиза ГРИЖИ ЗА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ В БЪЛГАРИЯ
Нова Държавна организация към Министерския съвет ще съблюдава особено какъв брой безвредни са българските пътища. Това стана ясно от думите на някогашния зам.-министър на районното развиване Малина Крумова пред Българска национална телевизия. Планира се Крумова да поеме новата организация, която ще е 12-ти подобен орган, който се занимава с пътна сигурност.
Коментар на Actualno.com : Борим сполучливо безработицата!
ЖЕНА ПОТРОШИ ДВЕ ПАТРУЛКИ, МЪЖЪТ Й Я ИЗДАЛ, ЧЕ КАРА ПИЛА
Мъж се обади на полицията, с цел да предизвести, че благоверната му кара пияна. Жената се е качила след почерпка в Меричлери и тръгнала да се прибира в Димитровград. Подгонили я патрулки, които тя блъснала, с цел да се измъкне.
Коментар на Actualno.com: Нещо куца в това семейство, само че какво тъкмо, е въпрос на позиция.
В ШВЕЦИЯ ЩЕ съдебна експертиза ИСКА " ИЗРАЗЕНО " СЪГЛАСИЕ ЗА СЕКС
Шведското държавно управление се надява да бъде признат закона " За единодушие за секс ", тъй че от 1 юли тази година влизането в интимна връзка без единодушие да се смята за нелегално.
Коментар на Actualno.com: Изисквани документи: Нотариално удостоверен контракт, двустранен протокол, пълномощие, акт за раждане, удостоверение за съдимост и нотариален акт на жилището. Който има офшорна сметка - да дава паролата!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР