2017-та година е била една от най-благоприятните за големи сделки

...
2017-та година е била една от най-благоприятните за големи сделки
Коментари Харесай

САЩ M A в застраховането зависи от технологиите и данъчната реформа

2017-та година е била една от най-благоприятните за огромни покупко-продажби ккато в Съединени американски щати, по този начин и на Стария континент

Американският пазар през 2017 година се оказа най-активният за застрахователите във връзка с огромните сливания и придобивания.Това сочи годишният доклад Insurance Growth за този сегмент, направен от компанията Clyde & Co. В Северна и Южна Америка интензивността на M&A покупко-продажбите бележи растеж от 6,6% спрямо миналата година.
Оказва се, през 2017-та районът е бил единственият възходящ в света, като съвсем половината от най-големите покупко-продажби са били подписани с купувачи от Съединени американски щати.
В отчета се показва също, че предходната година е била най-благоприятната и за Европа: през второто полугодие интензивността в района бележи растеж от 22,6% спрямо първото полугодие на 2017-та.
От Clyde & Co дефинират три основни фактора в областта на сливанията и придобиванията за тази година: технологиите, данъчната промяна и териториалната агресия.
Финнасирането на Insurtech през 2017 година е повишено с 36% до $2,3 милиарда, а количеството застрахователни вложения бележи растеж от 14%.
Новото налогово законодателство в Съединени американски щати включва налог награди за неамериканските презастрахователи, който действително отстранява икономическото преимущество на застрахователите и презастрахователите от Бермудските острови, показва още изданието.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР