2017 година приключихме с 25,4% външен дълг и това е

...
2017 година приключихме с 25,4% външен дълг и това е
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Икономика не се управлява с държавен дълг

2017 година приключихме с 25,4% външен дълг и това е вест. Но в случай че разгледаме 3-годишната бюджетна прогноза на министерството на финансите там се планува понижаване на съотношението дълг - Брутният вътрешен продукт, и за 2018/2019 година се планува да е 20% от Брутният вътрешен продукт. Това съобщи ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" За мен е значимо да кажем, че през 2017 година имаме номинално понижение на дълга с 2 милиарда и 257 млн. лева Държавата е тази, която тегли вътрешния дълг и това тя да подтиква стопанската система през този дълг значи, това е тезата на опозицията, да се вършат държавни предприятия в избрани браншове.

Това е инвестиция в стопанската система, които да основават спомагателни работни места. Нашето мнение и това е потвърдено в българската история, че тези вложения приключват с неуспех и вместо спомагателен напредък, се генерират загуби ", добави тя. " Икономика не се ръководи с държавен дълг ", безапелационна бе Менда Стоянова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР