2017 година е една от трите най-горещи години с рекордни

...
2017 година е една от трите най-горещи години с рекордни
Коментари Харесай

2017 година е една от трите най-горещи години с рекордни екстремни метеорологични условия

2017 година е една от трите най-горещи години с рекордни рискови метеорологични условия.

Периодът 2013-2017 година е най-топлият 5-годишен интервал с температури, достигащи 50 градуса по Целзий в Азия, рекордни урагани с бърза поредност в Карибите и такива, достигащи до Ирландия. Това стана известно от данните на Световната метеорологична организация за положението на климата на Земята, показани през днешния ден на Световния ден на Географските осведомителни системи в България.

На провеждащия се през днешния ден конгрес в София Омар Бадур, програмен началник "Климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация ", показа отчет за положението на климата на Земята през 2017 година и по какъв начин посредством Географска информационна система технологии можем да сме по-подготвени за климатичните промени и да се оправим с бедствията.

Рискът от заболявания и смъртност, породени от климатичните промени, се е покачил с 30 на 100 от 1980 година до 2017 година През 2016 година 23,5 милиона души са разселени заради бедствия, породени от климатичните промени, сочат показаните от водещия климатолог данни в направения от него отчет. Докладът на Световната метеорологична организация за положението на климата през 2017 година, се явява и основа за провеждащата се сега конференция в Бон по изменението на климата.

Омар Бадур показа също по този начин опита на Световната метеорологична организация за консолидиране, обработка и разбор на данни от разнообразни източници, в това число в действително време и огромни данни, както и за създаване на Географска информационна система основани приложения. Приложения, с които можем да бъдем по-подготвени за климатичните промени и които подкрепят обмисляне на дейностите, изтегляне и изцяло по-ефективно ръководство при естествените бедствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР