2017 г. бе важна година за Amazon. В сделка за

...
2017 г. бе важна година за Amazon. В сделка за
Коментари Харесай

Amazon може да придобие още една огромна US верига

2017 година бе значима година за Amazon. В договорка за 13,7 милиарда $ тя закупи веригата за хранителни артикули Whole Foods Market Inc. Главният ѝ изпълнителен шеф Джеф Безос пък стана най-богатият човек в света. Според един анализатор, 2018 година няма да е по-малко забавна.

Съоносвателят на Loup Venture Джийн Мънстър твърди, че Amazon може да продължи да раздрусва и офлайн търговията, като загуби веригата магазини Target Corp.

Зад прогнозата стоят две аргументи, написа той: споделената демографска група и броя магазини. Мънстър показва, че е мъчно да се каже по кое време тъкмо възможна договорка може да се случи, само че е елементарно да се види добавената ѝ стойност.

Цифрите демонстрират, че сливането ще бъде утвърдено от регулаторите, а Wal-Mart Stores Inc. въпреки всичко ще имат повече магазини. Прогнозната стойност е за към 41 милиарда $ - или 15% над сегашната стойност на Target. След издание на разбора, акциите на Target подскочиха с 3,7 %, а тези на Amazon - с 1,6%.

Amazon може да има интерес и освен в покупката на вериги магазини. Миналият месец банковият анализатор Кен Лион предвижда, че интернет колосът може да си закупи и банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР