2017-а не само се оказа рекордна за онлайн платформата Amazon

...
2017-а не само се оказа рекордна за онлайн платформата Amazon
Коментари Харесай

Amazon би Apple на един фронт, на който производителят на iPhone беше лидер от години

2017-а освен се оказа рекордна за онлайн платформата Amazon освен откъм рекордно повишаване на акциите и превръщането на основателя й Джеф Безос в най-богатия човек в света, само че и оказа помощ на компанията да измести Apple в една област, където последните години производителят на iPhone беше водач.

Интернет колоса се трансформира в най-скъпата марка в света за 2018 година, демонстрира последното издание на Brand Finance Global 500. Стойността на марката на Amazon се е повишила с цели 42% за последните 12 месеца, достигайки 150,8 милиарда $.

По този метод платформата съумя да измести Apple за първи път от 5 години насам като марка номер 1 в света.

Технологичният проиводител остана втори с обща стойност на марката от 146,3 милиарда $, а на трето място е Гугъл със 120,9 милиарда $.

Люпобитно е, че номер три по продажби на пазара на смарт телефони след Apple и Samsung - китайската Huawei, се изкачва нагоре в класацията до 25-та позиция от 39-та за 2017 година. Това демонстрира над 50% растеж в цената на марката.

 Снимка 337704
Източник:

В топ 10 с изключение на Samsung участва още един бранд, който не е американски. Това е Индустриалната и комерсиална банка на Китай (ICBC), която е финансова институция номер 1 в света по мярка на активите. Сред останалите най-хубави 10 са Walmart, Verizon, Фейсбук и Microsoft.

Най-бързо поскъпващата марка за 2018 година идва от Китай. Това е производителят на алкохол Wuliangue, която се изкачва до номер 100 от 184 година по-рано. Иначе казано повишаването на нейния бранд е със 161% до 14,6 милиарда $.

Сред марките с над 100% растеж за последната година са още YouTube и Tesla.

От друга страна най-губеща е Toshiba със спад от 43 на 100. В групата на неприятно представилите се с изключение на нея са още ExxonMobil, L`Oreal, Hilton и Hyundai.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР