200 сигнала за пожари в страната са получени за последното

...
200 сигнала за пожари в страната са получени за последното
Коментари Харесай

200 сигнала за пожари за денонощие у нас

200 сигнала за пожари в страната са получени за последното денонощие. 140 от тях са за горски и полски площи. Това съобщи основен контрольор Александър Дамянов, шеф на бранш „ Публична информираност “.

„ През миналите няколко дни имахме няколко огромни пожара в областите Бургас, Стара Загора и Хасково, които са премахнати. Но това не трябва да ни успокоява, защото температурите остават високи. В момента работи червен код за пожароопасност в югоизточната част на страната, в по- огромната част - оранжев код, тъй че рискът от пожар остава висок “, сподели Дамянов пред БГНЕС.

Той прикани жителите, в случай че виждат някои от признаците на пожар, огън, пушек, аромат на изгоряло, да преценяват ситуацията. „ Ако се усещат застрашени, е належащо да изоставен терена в посока, противоположна напразно. Не на последно място да алармират на телефон 112, с цел да може навреме да реагираме и да не допуснем разгръщане на такива огромни пожари “, разяснява още Дамянов.

Той изясни, че огромна част от пожарите са провокирани от човек: „ Над 90% са провокирани от хората - било то в резултат на немарливост при боравене с открит огън, или техническа нередовност в горски и селскостопански територии ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР