200 непълнолетни кандидати за убежище във Великобритания, някои на възраст

...
200 непълнолетни кандидати за убежище във Великобритания, някои на възраст
Коментари Харесай

200 непълнолетни мигранти на Острова са изчезнали от хотелите си

200 малолетни претенденти за леговище във Англия, някои на възраст и под 16 години, са изчезнали от хотелите, в които са били краткотрайно настанени, съобщи Ройтерс като се базира на известие на английското държавно управление.

Това повдига нови въпроси за метода, по който държавното управление в Лондон се оправя с идващите мигранти, отбелязва осведомителната организация.

Правителството на премиера Риши Сунак е под напън от две страни по отношение на миграцията. Някои от съперниците му споделят, че Лондон не съумява да отбрани границите на Англия от мигранти, идващи с дребни лодки. Според други обаче държавното управление не третира вярно идващите, осведоми Българска телеграфна агенция.

Британският държавен министър на имиграцията Робърт Дженрик беше извикан в Народното събрание от народен представител от Зелена партия на Англия и Уелс, с цел да изясни появилите се медийни известия за изчезнали малолетни.

Дженрик сподели, че 13 от общо 200 изчезнали малолетни са били на възраст под 16 години, като има и една жена. Около 88% от всички изчезнали са пристигнали от Албания. Според него държавното управление е изпълнявало отговорностите си за отбрана на малолетните.

" Влизането и излизането на лица под 18 години във и отвън хотелите се следи и рапортува, и те са придружавани от обществени служащи, когато посещават проведени събития ", сподели Дженрик пред Народното събрание.

" Нямаме право да задържаме непридружени малолетни претенденти за леговище в тези условия ", добави той.

Броят на идващите в Англия през Ламанша се е нараснал повече от два пъти през последните две години. По данни на държавното управление албанците съставляват най-големият брой мигранти, идващи по този маршрут.

Миналата година държавното управление беше подложено на напън поради бедните условия на живот и претъпканост в център за задържане на мигранти. Имаше и закани за правосъдни дейности от правозащитни групи и синдиката на служащите в публичния бранш. Впоследствие мигрантите бяха преместени от това място, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР