200 лв. глоба, ако паркираш при такситата.200 лв. да е

...
200 лв. глоба, ако паркираш при такситата.200 лв. да е
Коментари Харесай

200 лв. глоба, ако паркираш при такситата

200 лева санкция, в случай че паркираш при такситата.

200 лева да е санкцията за паркиране на такси стоянка.

За това упорстват от сектора на таксиметровите транспорти. Глобата би трябвало да бъде въведена в Закона за придвижването по пътищата, като в случай че се одобри, ще се изравни с тази за паркиране на място за хора с увеждания.

Поправката бе показана на първата среща на работната група за такси стоянките в София през миналата седмица. Присъстващите на нея се схванаха за насоки по какъв начин стоянките в София да бъдат възобновени като визия и брой. Те ще имат знак за начало и край, както и подобен за възбрана за прекъсване и паркиране. Стоянките ще бъдат маркирани и с хоризонтална начупена линия на асфалта и надпис TАХI.

Въпросът с такси стоянките в София е сериозен, защото от 2016 година насам броят им е намалял с 45%, до момента в който такситата резервират броя си. В момента те стигат за към 11% от такситата в града. Официално в София би трябвало да има 131 стоянки с общо 730 места. Реално обаче броя е на половина. Паркирането на други коли по тях също тревожи таксиджиите.

Ето за какво те оферират с изключение на увеличението на санкцията,

завишаване и на таксата за наложително репатриране с паяк до общински углавен паркинг. Сред предложенията на работната група е водачите на таксита да подават сигнали до общинския паяк и да остават на място, като при положение, че колата отпътува, да алармират до паяка да не идва.

Таксиджиите упорстват и общината да сложи химически тоалетни по такси стоянките,

като ключовете за тях да се раздават на всички водачи и да им се лишават, в случай че автомобилът бъде свален от регистъра на такситата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР