200 хил. лева глоба ще наложи столичният кмет Йорданка Фандъкова

...
200 хил. лева глоба ще наложи столичният кмет Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

200 хил. лева глоба за "Трейс груп холд", ако се докаже, че работник е увредил цяло паве


200 хиляди лв. санкция ще наложи столичният кмет Йорданка Фандъкова на компанията реализатор на ремонта на жълтите павета „ Трейс груп холд “, в случай че се откри, че нейни служащи наново са увредили цяло жълто паве.

Веднага след приемане на сигнала за съзнателно строшаване на жълт керамичен паваж по заповед на кмета на Столична община са свалени всички записи от видеонаблюдение в региона на ремонтните действия. В момента записите се преглеждат, осъществена е инспекция на място и ще бъде подаден сигнал до Столична дирекция на вътрешните работи.

В началото на октомври предходната година кметът Фандъкова наложи санкция от 100 хиляди лева за съзнателно увреждане на жълто паве от служащ на компанията реализатор на ремонта в зоната на бул. „ Цар Освободител “.

Санкцията се постанова за увреждане на културна полезност по Закона за устройството и застрояване на Столична община, като оптималният ѝ размер е 200 хиляди лева Санкциите се постановат по специфичния закон за София, защото в него Столична община отбрани в пъти по-високи наказания за увреждане на културни полезности от тези, планувани в Закона за културното завещание.

След първата наложена глоба и несъмнено откритото увреждане нацяло керамично паве, Столична община изиска от „ Трейс груп холд “ АД да усили броя на техническите ръководители на обекта и да правят спомагателни инструктажи за работа с културно завещание на строителните служащи.

Пренареждането на жълтите павета по бул. „ Цар Освободител “ в сектора от бул. „ Васил Левски “ до Българска академия на науките е част от плана за възобновяване на централна градска част. Площта му е под 1,5% от всички планувани за ремонт площи в зоната, а цената му по контракт е 204 хиляди лева Заради откритото разбъркване приемането на сектора е спряно, а разплащания за него от Столична община не са осъществявани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР