200-300 машини трябва да бъдат поправени за балотажа на президентските

...
200-300 машини трябва да бъдат поправени за балотажа на президентските
Коментари Харесай

Около 300 машини трябва да се оправят за балотажа



200-300 машини би трябвало да бъдат поправени за балотажа на президентските избори в неделя. Това съобщи изпълнителният шеф на Сиела Норма Веселин Тодоров пред Българска национална телевизия.

По думите му ЦИК, в случай че понижи вторите машини за втория тур със 100-150 машини в изборните секции, може да се наложи и да не бъдат употребявани аварийни машини.

Най-честите проблеми на машините са с принтерите и карточетците . Ние желаеме нещо да оправим, тъй като сме открили, че има потребност, само че клиентът споделя, че няма потребност, Ако няма потребност то това е добър коледен подарък за нас, акцентира Тодоров.
 Съдът освободи 228-те машини на „ Сиела Норма “
Съдът освободи 228-те машини на „ Сиела Норма “

Решението е взето тази заран

Той уточни, че никой не може да си разреши 13 000 обособени документа за машините. Абсолютно всички машини са сертифицирани, означи Тодоров и добави, че на всички машини се прави преинсталация на софтуера .

Тодоров посочи, че всичко било толкоз просто и обикновено на изборите , само че тези, които създали свадите на изборите с машините, би трябвало да носят морална отговорност.

Все още не са изпратени машините за балотажа в чужбина . Никой от външно министерство не може да влезе в склада, а и ние не можем да ги изкараме, сподели още Тодоров.

Той добави, че машините броят на 100% правилно, а хората - не .
 ЦИК обмисля да апелира решението на съда за 228-те машини
ЦИК обмисля да апелира решението на съда за 228-те машини

Утре Комисията би трябвало да обяди дали ще има балотаж за президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР