20 век е векът, когато технологиите не са взимали връх

...
20 век е векът, когато технологиите не са взимали връх
Коментари Харесай

ТОП 7 на най-нелепите функции, които са инсталирани на автомобилите СНИМКИ

20 век е векът, когато технологиите не са взимали връх и всички проблеми трябвало да се вземат решение ръчно. Много коли даже нямали радио. С течение на годините смяната или измислянето и изобретяването на нещата ставало по-лесно и по-бързо.

И по този начин, дано да разгледаме необикновените изобретения, основани за коли.

Светещи гуми



Дори през днешния ден евентуално бихте се спрели да разгледате преминаваща кола със светещи гуми. През 60-те хората евентуално са мислили, че са на снимачната площадка на научнофантастичен филм.

Гумите, създадени от Goodyear, са създадени от неотан - синтетичен каучук. Компанията твърди, че те съчетават твърдостта на пластмасата с еластичността на каучук. Благодарение на прозрачността на неотана и на неоновата багра, добавена към каучука, се образува този светлинен резултат.

Шофьорът можел даже да управлява осветлението благодарение на таблото за ръководство. За страдание, този тип гума се стопявала при внезапно и мощно прекъсване, сплавта не можела да издържи някои промени на времето и сезоните и станала прекомерно скъпа за комерсиално произвеждане. Ето за какво тази концепция трябвало да бъде изоставена.

Кои са другите 6 необикновени функционалности, които са конфигурирани на колите, вижте и прочетете в auto.blitz.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР