20-те години на 20 век. Чикаго, Илинойс, Съединените американски щати.

...
20-те години на 20 век. Чикаго, Илинойс, Съединените американски щати.
Коментари Харесай

Племенницата на Ал Капоне: Чичо не беше чудовище

20-те години на 20 век. Чикаго, Илинойс, Съединените американски щати. В разгара на Сухия режим, въведен в страната няколко години по-рано, градът на процедура е в ръцете на мафията. Кървавите гангстерски войни за надзор на дистрибуцията на алкохол са ежедневие. Престъпният профсъюз е в основата на изнудвания, противозаконен хазарт, проституция, корупция и убийства.

Една фигура от подземния свят обаче се трансформира в същинска звезда. Мнозина го назовават " новия Робин Худ ", само че в действителност той е индивидът зад могъщата формация, която ръководи Чикаго. Той е Алфонс Габриел Капоне, по-познат като Ал Капоне - име, което и до през днешния ден провокира по едно и също време боязън и уважение.

Но както множеството неща в живота - всяка монета има две страни. Такава е и историята на Ал Капоне. В спомените на неговата племенница Диърдри Мари съществува единствено едрият чичо, който я учи по какъв начин да подготвя най-хубавите италиански спагети.

" Винаги, когато Ал беше у дома, имаше въоръжена защита на предния и задния вход, както и по улицата. Като малко дете съм се чудила и баба ми постоянно им изнасяше храна, до момента в който ядяхме. Тогава започнах да се чудя какво става. А аз като вляза у дома, бях дребната принцеса - бях първото момиче в фамилията - и ми позволяваха да върша каквото желая. Започнах да подпитвам татко ми по въпроса и той все ми шъткаше, да не се тормозя, някой ден щял да ми опише. Но имах подозрения, че нещо е друго в семейство Капоне ", спомня си Диърдри Мари Капоне, племенница на Ал Капоне и прибавя пред bTV:

" Обикновено ме питат какъв беше Ал. Аз бях дребна, за мен това беше чичо ми, седях му в скута, гледах го облечен като дядо Коледа, раздаващ дарове. Беше милосърден човек, занимателен. Дядо ми Ралф беше по-голям брат на Ал и негов бизнес сътрудник. Всъщност той ръководеше активността, само че беше затворен човек, предпочиташе да не е в светлината на прожекторите, до момента в който Ал обичаше да е център на внимание. Имаше разлика в личностите и по тази причина Ал искаше дядо ми да управлява нещата. Ал беше договарящият, политиците ходеха при него, когато желаеха някой да завоюва, а Ал им го гарантираше. Такива неща се случваха, а Ал беше доста добър в това ".

Да носиш семейството Капоне не е лесна задача. Още в юношеските си години Диърдри сменя името си, само че все пак не съумява да прикрие фамилната връзка с оповестения през 20-те години на предишния век за публичен зложелател №1.

" Пораствайки в Чикаго с семейството Капоне, на децата им беше неразрешено да си играят с мен. Никога не съм чествала рожден ден, тъй като никой не можеше да пристигна. Баща ми също не съумя да покаже цялостния си капацитет, тъй като всички имаха предразсъдъци по отношение на него като един Капоне. Беше доста мъчно. Когато се омъжих, си смених името и напуснах Чикаго за Минесота, безусловно започнах живота си от начало. А в това време ми се родиха 4 деца. Никога не им бях разказвала какъв е произходът им, тъй като детството ми беше толкоз мъчително, толкоз пъти съм се ядосвала на Бог, че съм се родила Капоне, че безусловно го крих ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР