20 села в Смолянска област остават без ток след бедствието

...
20 села в Смолянска област остават без ток след бедствието
Коментари Харесай

Бедствието в Родопите: 20 села в Смолянско са без ток, в Триград няма вода

20 села в Смолянска област остават без ток след злополучие то Родопите. Най-много са обитаемоте места в община Баните. Без електрозахранване известното село Гела и няколко селища в община Мадан.

В Триград през днешния ден стартира оглед на най-пострадалите къщи. Пети ден там хората са без питейна вода. Продължават да са затруднени доставките на храни, поради пропадналия път. В селото се нуждаят от доброволци, които да оказват помощ при разчистването на потърпевшите къщи.

Четвърти ден Емилиан Хаджийски не може да почисти дома си. За негов шанс той не е бил къщата си в нощта на 13 декември, когато реката опустошава вратата и нахлува в приземния етаж.

След калта и тинята остават надута ламперия, унищожени електроуреди и мебелировка. Дворът е заринат с тонове пясък.

Животновъди от Триград също са в невъзможност след злополучие то.

Кравефермата на на Румен Алексиев е на 35 километра във вътрешността в планината и той мъчно стига до нея.

В Триград към този момент е основана организация, в случай че има искащи доброволци да оказват помощ при почистване на вредите да ги настанят в локалните къщи за посетители.

В момента се събира подписка пътят към Триград, в правата от село Тешел до село Кестен, да бъде главно ремонтиран и да се построи нова подпорна стена до реката.

Тази вечер министърът на енергетиката Александър Николов вкара ограничаващ режим за електроснабдяването на някои обитаеми места в областите Софийска, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Пловдив и Кърджали. Заради превалявания и снегонавявания, паднали дървета и сложна проходимост на пътната мрежа, в съответните области няма ток.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР