20 работници от две предприятия в Стара Загора са дали

...
20 работници от две предприятия в Стара Загора са дали
Коментари Харесай

20 служители в две фирми в старозагорско с коронавирус


20 служащи от две предприятия в Стара Загора са дали позитивни проби за ковид, стана ясно на брифинг на Областния противоепидемичен щаб, оповестява БГНЕС. Част от хората са от Нова Загора. 11 са случай те на територията на Старозахоеска област. 4-ма от заболелите са в болница, 3-ма са с лека симптоматика на домашно лекуване, още четирима са без признаци, само че с позитивни PCR -тестове.

Затваряне на двете предприятия не се постанова, безапелационен бе шефът на РЗИ – Стара Загора лекар Станимир Станков. По думите му, взетите ограничения за разчистване дават отговор на дезинфектирането на операционни зали. Заразата в двете компании потегля от мъж и жена, които работели в предприятията, смятат здравните експерти. 55-годишната жена имала лека симптоматика цяла седмица. В 18-годишния си стаж в никакъв случай не била употребила болничен. Считала, че страда от летен вирус и ще се излекува. В неделя работничката се почувствала зле и била призната в Инфекциозната клиника на УМБАЛ -Стара Загора. Състоянието й е тежко и към този момент е интубирана. Съпругът й работел като огняр в другата компания, трансформирала се в локално огнище.

От неделя до през днешния ден в Стара Загора са установени 11 болни от ковид. Всички те са чиновници в двете предприятия. Официалните управляващи за следващ път през днешния ден отхвърлиха да оповестят имената на компаниите. С претекста, че не е нужно да се всява спомагателна суматоха.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР