20 пъти е била осъдена Столична община в рамките на

...
20 пъти е била осъдена Столична община в рамките на
Коментари Харесай

За една година Столична община е осъдена 20 пъти заради бездомни кучета

20 пъти е била наказана Столична община в границите на една година поради ухапвания от кучета, като компенсациите, които е изплатила са съвсем 100 хиляди лв., съобщи БГНЕС. Броят на бездомните четириноги понижава, само че хиляди не престават да скитат из улиците на София.

Наблюдава се наклонност за прогресивно понижаване на популацията на бездомните кучета в София. Преброяването на безстопанствените животни на територията на общината се прави от време на време през няколко години, като последните данни демонстрират общ спад с 67% от 2007 година насам. Резултатите са безапелационни, че през последните години броят на безстопанствените кучета трайно понижава - от 11 124 през 2007 година, 8 538 през 2009 година, 9 241 през 2011 година, 6 635 през 2013 година, 3844 през 2015 година до 3 589 през 2018 година Данните даде за БГНЕС Веселин Асенов – шеф на столичното дружество „ Екоравновесие “, натоварено със задачата да се оправи с този дълготраен за столицата ни проблем.

Проблемът обаче остава. Доказва го и последният случай отпреди няколко дни, при който куче ухапа 12-годишно дете в учебен двор и стана мотив прокуратурата да се самосезира.

Районите с най-висока популация, регистрират от „ Екоравновесие “, са в периферията на столицата, тъй като постоянно там се изоставят към този момент нежелани домашни любимци, техните потомства, както и животни от прилежащи общини. Там са ситуирани и огромните индустриални зони, където има и кучета-пазачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР