20% от руснаците, живеещи в европейската част на страната, са

...
20% от руснаците, живеещи в европейската част на страната, са
Коментари Харесай

Шокиращо генетично изследване оповести какво е общото между кралица Елизабет II, Айнщайн и Хитлер! Ето кои са повече европейци и от европейците

20% от руснаците, живеещи в европейската част на страната, са кръвни родственици на представителите на династията Уиндзор, към която принадлежи и британската кралица Елизабет Втора. В Русия били открити още потомци на семействата на френската кралица Мария Медичи, на Алберт Айнщайн и на Адолф Хитлер, осведоми в. Монитор, базирайки се на локални медии. Сензационните резултати били получени при проучване на генетици от съветската компания Genotek. Изследвайки повече от 2500 генома на поданици на Москва, Петербург, Сочи, Краснодар, Ростов на Дон, Владивосток, Новосибирск, Симферопол и Киев, учените стигнали до извода, че по майчина линия всеки пети руснак има общи корени с децата на император Николай Втори. Тяхната майка – императрица Александра Фьодоровна, пък била внучка на английската кралица Виктория.

Така излича, че упоменатите 20% жителите на страната са потомци на Уиндзорите. Всички те имат еднообразно митохондриално ДНК – този сегмент на генома се предава от майката на децата и разрешава да се наблюдава родствените връзки, показват експертите от Genotek.

Освен това същото проучване посочило, че повече от половината руснаци принадлежат към митохондриалната група H, чиито представители проникнали в Европа от югозападна Азия преди близо 25 000 години.

В същото време едвам 41% от днешните поданици на остарелия континент имат това ДНК. „ Оттук следва изводът, че исторически видяно руснаците са повече европейци от самите европейци “, установи генетиците.

По мъжка линия също са открити забавни родствени връзки. Оказало се, че идентичен набор разновидности в Y-хромозомата, предаваща се от татко на наследник, имат към 25% от руснаците, както и мореплавателят Франсис Дрейк, ученият Николай Пржевалски, кралят на Нидерландия Уилям-Александър, артистът Том Ханкс, режисьорът Никита Михалков и доста коренни поданици на южна Европа. По-детайлни генетически проби посочили, да вземем за пример, че ексцентричният водач на либералдемократите Владимир Жириновски има общи предшественици с Наполеон и Айнщайн. „ Хаплогрупата E1b1b1 на политика е много забавна – към нея принадлежат още Хитлер, Влад Цепеш /Дракула/ и Бенито Мусолини “, споделя генералният шеф на Genotek Валерий Илински.

През февруари т.г. при друго свое проучване генетиците откриха, че 83% от руснаците имат най-малко един общ родственик. От центъра показват, че всеки искащ да узнае корените си, може да изпрати в лабораторията собствен биологичен материал /слюнка/.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР