20 милиарда долара печалба отчита американската компания Епъл (Apple) за

...
20 милиарда долара печалба отчита американската компания Епъл (Apple) за
Коментари Харесай

20 млрд. долара печалба отчита Apple за три месеца


20 милиарда $ облага регистрира американската компания " Епъл " (Apple) за три месеца. Това е рекорден резултат, който е съвсем една четвърт от капитализацията ѝ от 88 милиарда $. И това макар лекото оттегляне при продажбите на " Айфон " (iPhone), предават БГНЕС и Агенция Франс Прес.

Марката с ябълката желае да убие в зародиш слуховете, съгласно които последният iPhone не изкушава купувачите. Така тя твърди, че продажбите на `iPhone X изпреварват (нейните) упования през първото тримесечие от прохождането му. " Радостни сме да съобщим, че това е най-хубавото тримесечие в историята на " Епъл ", съобщи основният изпълнителен шеф Тим Кук в особено известие.

" iPhone X надмина упованията ни и бе нашият най-добре продаван iPhone всяка седмица от излизането му през ноември ", прибавя той без да прецизира. Компанията отхвърля да даде данни (за продажбите) по модели ". За тримесечието, което включва и празниците към Новата година, " Епъл " е продала малко по-малко " Айфон " -и, в сравнение с за същия интервал на 2016 година (1% по-малко). Но защото продаваните в този момент устройства са по-скъпи, резултатите от продажбите на смарт телефони са се нараснали с 13% до близо 62 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР